30.11. Onneksi olkoon: Antti, Atte, Antero, Andreas | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Kesäseteli 2021 työllistää yhdeksäsluokkalaisia nuoria

24.03.2021, 17:55
Nuoret hyppäävät auringonlaskussa

Yhdeksäsluokkalaiset ovat elämänsä nivelvaiheessa ja heille työkokemuksen kartuttaminen on erityisen tärkeää. Varsinkin nyt korona-rajoitteiden aikaan.

Kouluissa jaettavan kesäsetelin avulla työnantajien kynnys palkata nuoria työntekijöitä madaltuu. Työnantajina voivat toimia yritykset, yhdistykset, säätiöt ja seurakunnat tai vaikkapa taloyhtiöt ja urheiluseurat. Suoraan kotitalouksiin ei setelillä saa työllistää nuorta, kuten ei myöskään valtion tai kunnan palvelukseen.

Työpaikan ei tarvitse sijaita Helsingissä, eli nuori voi hakea Kesäsetelillä töitä vaikkapa mökkipaikkakunnalta. Bruttopalkka kahdelta viikolta on 400 euroa ja kahden viikon jakso täytyy sijoittua kesä-elokuulle.

Nuoret ovat multiosaajia ja siksi Helsingin tuomiokirkkoseurakunta haluaa tarjota kesäsetelin avulla muutakin työtä kuin "kaappien järjestelemistä".

Töitä nuori voi hakea kirjoittamalla osaamisestaan (mm. harrastukset) sekä mielenkiinnostaan seurakuntaelämään laittamalla sähköpostia osoitteella paivi.yli-korpela@evl.fi