07.12. Onneksi olkoon: Sampsa | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Kanttori Matti Vaakanaisen 40-vuotisjuhlakonsertti

Tuomiokirkkoseurakunta

23.10.2023, 14:44
Seurakuntamme kanttori Matti Vaakanainen. Täytät marraskuussa 40 vuotta ja juhlistat syntymäpäivääsi konsertilla. Mistä tällainen ajatus syntyi?

"No ajattelin, että kyllähän tällaisia ”pyöreitä” ja päälle kaatuvaa keski-ikää täytyy jotenkin juhlia. Muusikolle luonteva ajatus on tietysti pitää konsertti!"

Soitat konsertissa Bachia ja ranskalaista 1800- ja 1900-luvun musiikkia. Miten olet päätynyt tällaiseen ohjelmaan?

"Bach on tietty meille urkureille ohittamaton säveltäjä ja ranskalainen musiikki on aina ollut lähellä sydäntäni. Näin merkkipäivänä haluan soittaa itselleni rakkaita teoksia, joista olen pyrkinyt sommittelemaan mielekkään ja mielenkiintoisen kokonaisuuden."

Onko konsertilla jotain teemaa?

"Musiikillista teemaa ei oikeastaan ole, mutta muutoin konsertin teemana on kiitollisuus elämästä ja kaikista sen sisältämistä hyvistä asioista. Miksi onkin monesti niin hankala nähdä ympärillä olevia hyviä asioita ja keskittyä ainoastaan niihin vähemmän hyviin? Ihan hassua. Muistetaan pitää kiinni hyvästä!"

Eli missä ja milloin konserttia pääsee kuulemaan ja kenelle se on suunnattu?

"Konsertti on Helsingin tuomiokirkossa perjantaina 17.11.2023 klo 18. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmalehtisen saa omakseen 10 eurolla. Ohjelmien myynnistä kertyvän tuoton olen päättänyt lahjoittaa lyhentämättömänä Lääkärit ilman rajoja -järjestölle, joka järjestää apua kriisialueilla eripuolilla maailmaa. Konsertti on tarkoitettu aivan kaikille, tervetuloa!"