28.02. Onneksi olkoon: Onni | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Johanneksenkirkon julkisivu kunnostetaan tänä vuonna

Tuomiokirkkoseurakunta

22.01.2021, 13:41 /  päivitetty 22.01.2021, 13:42
Johanneksenkirkon julkisivu kunnostetaan tänä vuonna. Kunnostus ei vaikuta mahdollisuuteen järjestää vihkimisiä kirkossa, mutta julkisivu tulee suurilta osin olemaan peitetty.
Johanneskyrkan i ett vintrigt landskap

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, alkaa kunnostustyö keväällä 2021. Koko julkisivu, tornit mukaan lukien, tullaan kunnostamaan. Myös ovet ja ikkunat kunnostetaan ja maalataan. Työ tehdään kahdessa osassa; ensin kunnostetaan etuosa ja pääsisäänkäynti, sitten takaosa. Työn arvioidaan kestävän 1,5 vuotta.

Ei esteitä vihkimisille ja konserteille

Johanneksenkirkko on suosittu vihki- ja konserttikirkko. Vihkimiset, konsertit ja muu toiminta voi jatkua esteettä myös remontin aikana. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että julkisivu tulee olemaan peitetty.

Johanneksenkirkko tuli valmiiksi yli sata vuotta sitten, vuonna 1891. Johanneksenkirkko on yksi Helsingin kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä ja sitä pyritään suojelemaan mahdollisimman hyvin mm. julkisivua kunnostamalla tasaisin väliajoin. Tulevan julkisivuremontti on suunniteltu yhteistyössä Museoviraston ja Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan kanssa.

Lue lisää kunnostustyöstä Helsingin Uutisista