30.11. Onneksi olkoon: Antti, Atte, Antero, Andreas | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Cola Tribe -mobiilisovellus ehdolla vuoden digitaaliseksi teoksi – äänestys käynnissä

05.07.2019, 09:42 /  päivitetty 05.07.2019, 13:37
ColaTribe-app on ehdolla Vuoden digitaalisin teko –kilpailussa julkishallinnon sarjassa. Tuomaristo valitsi loppusuoralle 23 mukaan ilmoittautuneen organisaation joukosta kolme julkishallinnon ja kolme yrityssarjan ehdokasta, jotka vaikuttavat positiivisesti käyttäjiensä työhön, liiketoimintaan ja koko yhteiskuntaan.
Agricolamessu keskiviikkoisin Mikael Agricolan kirkossa

Julkishallinnon sarjassa Vuoden digitaalisimman teon -tittelistä kisaavat Helsingin tuomiokirkkoseurakunta saarnat reaaliajassa striimaavalla Cola Tribe –yhteisösovelluksella, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä opiskelua rikastuttavilla lisätyn todellisuuden ratkaisuillaan ja Rikosseuraamuslaitos rikoksetonta elämää tukevalla Älykäs vankila -hankkeellaan.

Cola Tribe App on sovellus, joka mahdollistaa yhteisöllisyyden kokemuksen jatkamisen fyysistä läsnäoloa laajemmaksi. Sovelluksen avulla voi esimerkiksi seurata messua etäyhteydellä tai jättää rukouspyyntöjä anonyymisti. Tuomaristo arvioi sovelluksen olevan hieno esimerkki siitä, miten asiakaskatoa pyritään kääntämään uuteen nousuun digitaalisella innovaatiolla.

”2 000 vuotta sitten syntynyttä toimintaa ei itsessään helposti muuteta, mutta digitaalisessa maailmassa palvelun täytyy mukautua tarpeisiin ja toiveisiin. Ratkaisussa korostuu myös kestävä kehitys ja yhteisöllisyys, sillä kirkon toimintaan voi näin osallistua etäyhteydellä ja vuorovaikutteisesti. Helposti skaalautuva idea kaikkien seurakuntien käyttöön.”

Finalistit valitsi 23 ehdokkaan joukosta Vuoden digitaalisin teko -kilpailun tuomaristo, johon kuuluivat bisnespuhuja André Noël Chaker, HPE Hewlett Packard Enterprise Finland and Balticsin toimitusjohtaja Mikko Eerola, Kuntaliiton projektipäällikkö Elisa Kettunen, tutkija Esko Kilpi, kansanedustaja Antti Merilehto, Teknologiateollisuus ry:n koulutusjohtaja Leena Pöntynen ja Atea Finlandin toimitusjohtaja Juha Sihvonen.

Kilpailun voittajat valitaan kaikille avoimella yleisöäänestyksellä, johon voi osallistua osoitteessa www.atea.fi/vuoden-digitaalisin-teko-2019. Äänestys on auki 31.8. saakka ja sen tulokset paljastetaan Atea Focus -tapahtumassa 1.10.2019. Viime vuoden digitaalisimmat teot olivat Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston metsäkonesimulaattori ja ISS:n LuurISSa-sovellus. Kilpailun järjestää Atea Finland it-palvelutalo.

Tutustu kaikkiin kilpailuun osallistuneisiin ehdokkaisiin.

‍Yhteisöllisyys kulkee mukana kännykässä (Kirkko ja kaupunki, 18.6.2019)