30.09. Onneksi olkoon: Siru, Sirja, Sorja | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Kahvila ja taidetta Tuomiokirkon kryptassa

Tuomiokirkkoseurakunta

29.06.2023, 16:19 /  päivitetty 29.06.2023, 16:25
Tuomiokirkon kryptassa sijaitseva kahvila Café Krypta palvelee kesän ajan kirkossa vierailijoita. Kahvittelun lomassa Kryptassa pääsee nauttimaan vaihtuvista taidenäyttelyistä, joihin on vapaa pääsy.
Cafe Krypta palvelee kesän ajan Tuomiokirkossa vierailijoita

Helsingin tuomiokirkon kryptassa voi nauttia maukkaita kahvilatuotteita yhdessä Helsingin erikoislaatuisimmista miljöistä. Krypta rakennettiin alun perin kirkon kellariksi, jossa sijaitsivat kirkon lämmityslaitteet ja halkovarastot. Maalattiainen kellari oli tyhjillään yli sata vuotta, kunnes se 1970-luvulla remontoitiin seurakunnan toimintaa varten. Nykyisin krypta toimii paitsi seurakunnan kokoontumispaikkana ja kesäkahvilana, mutta myös konserttien, näyttelyjen ja muiden tilaisuuksien tapahtumapaikkana.

Café Krypta palvelee kesän ajan Tuomiokirkossa vierailijoita. Samalla Kryptassa pääsee tutustumaan vaihtuviin taidenäyttelyihin, joihin on vapaapääsy. Kahvila ja taidenäyttely ovat avoinna ma-la klo 11-17 ja su 12-17. Sisäänkäynti Kryptaan tapahtuu Kirkkokadulta (Kirkkokatu 18) tai hissillä Tuomiokirkon kirkkosalista.