05.02. Onneksi olkoon: Asser | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Ajan merkit -sarja jatkuu tammikuussa 2021 - aiheina ilmastonmuutos, lapset, globaali maailma, tulevaisuus sekä empatia ja vuorovaikutus

07.12.2020, 11:31 /  päivitetty 07.12.2020, 12:29
Innostuneen vastaanoton saanut Ajan merkit -sarja jatkuu keväällä 2021 jo kolmannella tuotantokaudella.
Ajan merkit saarnasarja alkaa, kuvassa Tuomiokirkon kupoli sekä apostolipatsas Paavali

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa käynnistyi tammikuussa 2019 yhteiskunnallisten saarnojen sarja: Ajan merkit. Puhetta maailmasta, yhteiskunnasta ja ihmisestä.

Vuosikymmenten ajan Helsingin tuomiokirkkoon on kokoontunut niin päättäjiä kuin yhteiskunnallisia vaikuttajiakin kuulemaan Jumalan Sanaa.

Ajan merkit -saarnasarjassa kuullaan yhteiskunnallisia puheenvuoroja ja peilataan niitä kristityn kutsumukseen ja vastuuseen; mitä se on tässä maailmassa, joka on keskellä suuria koronan aiheuttamia muutoksia.

- Viime syksynä keskustelimme seurakuntaneuvoston kanssa tärkeistä näkökulmista, jotka haluamme nostaa esille Ajan merkit -saarnoissa. Emme halunneet keskittyä pelkästään koronaan, vaikka se koskettaakin meitä kaikkia. Nostamme esiin asioita, jotka ovat ehkä jääneet koronan alle ja joita ei saisi unohtaa. Aihepiireiksi tulivat ilmastonmuutos, lapset, globaali maailma, tulevaisuus sekä empatia ja vuorovaikutus, kertoo Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Marja Heltelä.

Ajan merkit -saarnat keväällä 2021

17.1. professori Markku Kulmala

21.2. pääsihteeri Milla Kallio

14.3. professori Pirjo Ståhle

18.4. professori Janne Saarikivi

16.5. tutkija Katri Saarikivi

Ajan merkit -saarnat pidetään Tuomiokirkon sunnuntain klo 10 messuissa. Niissä luetaan kunkin pyhän Raamatun tekstit. Saarnaajat peilaavat niitä omiin kokemuksiinsa ja näkemyksiinsä.

Tuomiokirkon messut striimataan suorana lähetyksenä seurakunnan Facebook- ja Youtube-tileille. Messuun voi osallistua myös kotisohvalta käsin tai katsoa sitä jälkikäteen kahden viikon ajan.