23.02. Onneksi olkoon: Aslak | Palaute | På svenska | In English

Tuomiokirkkoseurakunta

Itsenäisyyspäivän ekumeeninen juhlajumalanpalvelus Tuomiokirkossa

Tuomiokirkkoseurakunta

06.12.2019 klo 12:00 - 13:00 Helsingin tuomiokirkko, Unioninkatu 29, 00170 Helsinki

Suomen itsenäisyyden ekumeenista juhlajumalanpalvelusta vietetään pe 6.12. klo 12 Helsingin tuomiokirkossa. Jumalanpalveluksessa saarnaa Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura ja liturgeina toimivat Juhana Kuusniemi sekä Maria Repo-Rostedt. Avustajina ovat arkkipiispa Leo, hiippakunnan asiainhoitaja isä Marco Pasinato sekä Suomen metodistikirkon piirikunnanjohtaja Jori Brander ja tekstinlukijana ministeri Hanna Kosonen. Musiikissa avustavat kuorot Dominante, joht. dir.mus. Seppo Murto ja Uspenskin katedraalikuoro, joht. Varvara Merras-Häyrynen. Urkurina on Anna Pulli-Huomo ja kanttorina Inka Kinnunen.

Jumalanpalvelus televisioidaan suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä klo 11.55–13.00 ja radioidaan Yle Radio 1:ssä klo 12.00–13.00.

Seurakuntalaisille, joilla ei ole kutsukorttia, on varattu paikkoja kirkon etelä- ja pohjoisparvilta. Sisäänkäynti kirkkoon tapahtuu klo 11.10−11.30 kirkon etelä- ja pohjoisovista. Jumalanpalvelus kestää noin tunnin eikä jumalanpalveluksen aikana ole mahdollista poistua parvelta. Sisääntulijoiden tulee varautua mahdolliseen turvatarkastukseen ja sen vuoksi suuret laukut ja kantamukset tulee jättää kotiin. Urku- ja sivuparvilla jumalanpalveluksen aikana ei voi valokuvata.