12.07. Onneksi olkoon: Hermanni, Herkko, Herman | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Tervetuloa Tuomiokirkkoseurakuntaan!

Tuomiokirkkoseurakunta

15.03.2018, 10:35
Helsingin tuomiokirkkoseurakunta on keskustaseurakunta ja kirkko kaupungin sydämessä. Seurakunta palvelee Helsingin ydinkeskustassa asuvia, siellä työtään tekeviä ja vierailevia ihmisiä ja kulkee heidän rinnallaan elämän kaikissa tilanteissa, ilossa ja surussa.

Seurakunnan historialliset kirkot ovat näkyvästi esillä Helsingin katukuvassa. Tuomiokirkko on koko maan kuvatuimpia rakennuksia ja Helsingin suosittuja turistikohteita. Se on myös suosittu juhla-, konsertti- ja vihkikirkko. Vuosittaisia kävijöitä kirkossa ja sen tilaisuuksissa on lähes puoli miljoonaa eri puolilta maailmaa. Tuomiokirkosta on myös muotoutunut monelle suomalaiselle toinen kotikirkko, jossa voi hiljentyä Jumalan kasvojen edessä.

Myös seurakunnan muut kirkot Mikael Agricolan kirkko, Suomenlinnan kirkko, Vanha kirkko ja Hyvän toivon kappeli Jätkäsaaressa kokoavat tilaisuuksiinsa ja toimintaansa ihmisiä sekä Helsingistä että lähikunnista kuin myös kauempaa. Johanneksenkirkko sijaitsee Tuomiokirkkoseurakunnan alueella, mutta se on kuitenkin jo useamman vuoden ajan ollut ruotsinkielisen seurakunnan, Johannes församlingin, kirkkona. Näin ollen useimmat seurakunnalliset, säännölliset tilaisuudet kirkossa ovat ruotsinkielisiä ja suomenkielisiä tilaisuuksia on vain satunnaisesti.

Seurakuntaan kuuluvat Kruununhaan, Katajanokan, Kluuvin, Kampin, Ruoholahden, Eiran, Punavuoren, Ullanlinnan, Kaartinkaupungin, Kaivopuiston, Suomenlinnan, Jätkäsaaren ja Isosaaren alueet. Seurakunnalla on noin 29 000 jäsentä.

Tuomiokirkkoseurakunta tarjoaa toimintaa kaikenikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville henkilöille. Seurakunnan kirkoissa järjestetään messujen ja jumalanpalvelusten lisäksi runsaasti muita tilaisuuksia, kuten konsertteja, hartaushetkiä ja iltakirkkoja.

Seurakuntana olemme läsnä ihmisten elämässä myös arkena. Lapsi- ja perhetyö tavoittaa lasten lisäksi lapsille tärkeitä aikuisia, kouluikäisille ja nuorisolle on erilaisia kerhoja ja tapahtumia, nuorille aikuisille tarjotaan heidän näköistänsä toimintaa. Aikuistyö tarjoaa mahdollisuuksia myös vapaaehtoistyöhön. Diakoniatyö ja erilaiset tukiryhmät pyrkivät tavoittamaan ne, joiden elämäntilanne on vaikea ja jotka tarvitsevat apua ja tukea arjessa selviytymiseen.

Tule mukaan kokemaan seurakunnan yhteys!