04.06. Onneksi olkoon: Toivo | Palaute

Töölön seurakunta

Töölön seurakunta leikkii ja laulaa jalkapallostadionilla

Töölön seurakunta

29.05.2019, 14:36
Töölön seurakunta järjestää sunnuntaina 9. kesäkuuta perheille ja musiikista kiinnostuneille tarkoitetun areenatapahtuman ja -konsertin Töölön jalkapallostadionilla eli Telia 5G Areenalla Helsingissä. Töölö laulaa ja leikkii ja Gospelia kaikille -nimisissä kesänavajaisissa konsertoivat Gospel Helsinki sekä Gospelia kaikille Mass Choir -kuorot solisteinaan Osmo Ikonen ja Johanna Försti.

Kyseessä on ensimmäinen kirkollisen toimijan järjestämä tapahtuma Töölön jalkapallostadionilla eli Telia 5G Areenalla, Urheilukatu 5.

– Yksikään seurakunta ei ole aiemmin järjestänyt vastaavan kokoluokan perhetapahtumaa, Töölön seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus sanoo.

Osallistujille ilmainen areenatapahtuma on osa uuden Töölön seurakunnan ensimmäistä toimintavuotta. Entiset Töölön ja Meilahden seurakunnat yhdistyivät Helsingissä tämän vuoden alussa.

Töölön seurakunnan ensimmäiseen toimintavuoteen kuuluvat myös Temppeliaukion kirkon 50-vuotisjuhlaviikot ja Töölön seurakunnan monitoimitila-seurakuntakeskuksen avaaminen Pasilan kauppa- ja palvelukeskus Triplaan ensi syksynä.

– Suurena seurakuntana kykenemme paitsi palvelemaan oman alueemme asukkaita myös edustamaan koko kirkkoa Helsingissä, Ronimus sanoo.

Areenalla konsertoivat Gospel Helsinki, Ikonen ja Försti

Areenakonsertissa esiintyy paitsi Töölön seurakunnan oma Gospel Helsinki -kuoro myös Gospelia kaikille Mass Choir. Massakuoro syntyi Gospel Helsinki -kuoron johtaja ja perustaja Nina Pakkasen viime vuonna aloittamasta Gospelia kaikille -hankkeesta, jossa ovat mukana Töölön seurakunnan lisäksi Lauttasaaren seurakunta ja Tuomiokirkkoseurakunta.

Matalan kynnyksen Gospelia kaikille Mass Choir -massakuoro osoittautui jo alkumetreillä menestykseksi.

– Gospelille on kysyntää. Kuoroon ilmoittautui heti yli kolmesataa laulajaa, joten kuorolaisten määrää jouduttiin rajoittamaan, Pakkanen sanoo.

Gospelin lisäksi areenakonsertissa lauletaan yhteislauluina tämän päivän hittejä kuten Jenni Vartiaisen, Sannin ja Juha Tapion kappaleita.

– Musiikillisesti meille on tulossa mielettömät bileet. Seurakunta tekee odottamattoman liikkeen jalkautumalla Telia 5G Areenalle, jonne mahtuu yli kymmenentuhatta ihmistä, Pakkanen sanoo.

Töölö laulaa ja leikkii ja Gospelia kaikille -tapahtumat tarjoavat kello 11–15 ohjelmaa lapsiperheille. Esiintymässä nähdään muun muassa Siina ja Taikaradio -lastenmusiikkiorkesteri. Kello 18–20 areenalla konsertoivat Gospel Helsinki ja Gospelia kaikille Mass Choir -kuorot solisteinaan Osmo Ikonen ja Johanna Försti. Bändiä johtaa Joonatan Rautio.

Töölön seurakunta järjestää tapahtuman yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa.

– Jos sää on hyvä, odotamme paikalle tuhansia ihmisiä. Areenalle kyllä mahtuu, Ronimus sanoo.

*******************************************************************

Ohjelma sunnuntaina 9.6. Töölön jalkapallostadionilla, Urheilukatu 5

Kello 11–15 Lastentapahtuma

Siina ja Taikaradio

Tanssiesitys Ihmeellinen Matka

Keppihevosia

Pomppukirkko

HJK:n toimintarasteja

Kello 18–20 Areenakonsertti

Gospel Helsinki ja Gospelia kaikille Mass Choir joht. Nina Pakkanen

Joonatan Rautio & Band

Osmo Ikonen

Johanna Försti

Vapaa pääsy.