19.07. Onneksi olkoon: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli, Sarita | Palaute
Töölön seurakunta

Gospelia Kaikille -mentori Minnan terveiset

26.10.2023, 08:51 /  päivitetty 27.10.2023, 08:53
Gospelia Kaikille -mentorit ovat kuorolaisten tukena

Hei Kaikille,

Viime kesänä aikaisemmalla kaudella mukana olleilta kyseltiin halukkuudesta ryhtyä Mentoriksi Gospelia Kaikille -kuorolaisille ja minä päätin ilmoittaa kiinnostukseni tuohon tehtävään. Vastaavaa roolia ei ole aikaisemmilla kausilla ollut ja Nina halusi kokeilla jotain uutta. Olinkin yllätyksekseni ainoa, joka tehtävään hakeutui ja niinpä minusta tuli GK-kuoron Mentori. Syksyn ensimmäisessä tapahtumassa sain rekrytoitua mukaan toiseksi mentoriksi Sarikan, joten hoidamme tehtävää nyt yhdessä.

Gospel on minun juttuni

Mikä sai minut innostumaan tästä tärkeästä tehtävästä oli se, että olen itse ollut mukana Gospelia Kaikille -kuorossa heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien, kun syksyllä 2018 Gospelia Kaikille -projekti alkoi. Jo heti ensimmäisten harjoitusten jälkeen tiesin, että tämä on minun juttuni ja olen tehnyt kaikkeni, ettei yhtään harjoitusta tai esitystä jäisi väliin. Varmaan kaikki meistä on kanssani samaa mieltä, että kuorossamme on todella lämmin tunnelma ja vahva yhteisöllisyys. Tästä kuorosta on tullut minulle yksi iso perhe ja odotan harjoituksia aina innolla ja myös sitä, että tapaan teitä muita kuorolaisia. Gospelmusiikissa ja yhdessä laulamisessa on jokin suurempi voima, sillä harjoitusten jälkeen on aina jotenkin todella energinen olo ja kiitollisuus, että tällainen kuoro on olemassa ja kaikilla on mahdollisuus siihen osallistua.

Mentorit ovat kuorolaisten tukena

Näiden vuosien aikana meistä monesta on tullut toistemme kasvotuttuja ja joistain enemmänkin. Meitä on aika monta, jotka ovat olleet mukana alusta alkaen, mutta jokaiselle kaudelle on iloksemme tullut myös paljon uusia kasvoja. Me konkarit varmaan tiedämmekin jo aika hyvin Gospelia Kaikille -kuoron tavat sekä miten ja mistä mitäkin löytyy, mutta siitä huolimatta johonkin asiaan saattaisi kaivata lisää tietoa tai varmistusta. Uskoisin, että etenkin uusilla kuorolaisilla saattaa olla kysymyksiä joko Myclubin käytöstä tai miten stemmanauhat ja laulun sanat löytyvät. Juuri tuohon tarpeeseen me mentorit olemme tulleet avuksi ja pyrimme myös helpottamaan Hannaleenan työkuormaa tämän ison kuoron luotsaamisessa.

Kysy rohkeasti, jos jokin asia mietityttää

Me Mentorit olemme teitä vastassa aina ennen harjoitusten alkua ja toivomme, että tulette rohkeasti kysymään, jos jokin asia mietityttää. Minä en välttämättä osaa jokaiseen kysymykseen heti vastata, mutta jos näin on niin en jää sormi suussa ihmettelemään, vaan etsin vastauksen kysymykseen ja voidaan sitten samalla jakaa infoa myös muille kuorolaisille. Jään myös hetkeksi treenien jälkeen paikan päälle, jos jotain kysymyksiä tai toiveita tulee mieleen. Tule rohkeasti vetämään hihasta.

Syysterveisin

Minna