22.06. Onneksi olkoon: Paula, Pauliina, Liina | Palaute
Tapanilan kirkko

Joulu ja uusivuosi 2020 Malmin seurakunnassa - Katso lähetykset täältä

Malmin seurakunta

20.12.2020, 10:52 /  päivitetty 28.12.2020, 13:27
Vuodenvaihteen jumalanpalvelukset löydät täältä. Joulukirkkoonkin pääset vielä takautuvasti, Kauneimpia joululauluja lauletaan aina loppiaiseen saakka. Täältä pääset mukaan katsomaan myös Esko M. Laineen joulusaunan historian, lasten näytelmän Minä olen valo sekä muut jouluiset videot.
Malmin seurakunnan joulu - mainoskuva

Vuodenvaihteen jumalanpalvelukset

1.1. Uudenvuodenpäivän jumalanpalvelus klo 10

Katso suora lähetys Malmin kirkosta täältä

Jumalanpalveluksen toimittavat pastorit Anita Olli ja Laura-Elina Koivisto, kanttorina Timo Olli

Lue päivän Raamatun tekstit täältä

3.1. Jumalanpalvelus klo 10

Katso suora lähetys Malmin kirkosta täältä

Jumalanpalveluksessa saarnaa teol.kand. Markus Juutila, liturgina Esko M. Laine ja kanttorina Taru Hämäläinen

Lue päivän Raamatun tekstit täältä

6.1. Loppiaisen lähetyskirkko klo 10

Katso suora lähetys Malmin kirkosta täältä

Pappina Markku Arola, mukana asiantuntija Jan-Eerik Leppänen Suomen Lähetysseurasta ja seurakuntalainen Eeva-Maria Muurman. Kanttorina Elina Tofferi.

Loppiaisen evankeliumi kertoo idän tietäjistä, jotka tulivat osoittamaan kunnioitustaan juuri syntyneelle juutalaisten kuninkaalle. Tietäjät olivat vieraiden kansojen edustajia. Tämä osoittaa, että Kristus on valo kaikille maailman kansoille. Loppiainen muistuttaa kirkon lähetystehtävästä. Joulun sanoma kuuluu kaikille. (Kirkkokäsikirja)

Lue päivän Raamatun tekstit täältä

Kolehti Suomen Lähetysseuralle

10.1. Jumalanpalvelus klo 10

Katso suora lähetys Malmin kirkosta täältä

Jumalanpalveluksen toimittavat pastorit Esa Järvinen ja Meri Ala-Kokko, kanttorina Mari Torri-Tuominen

Lue päivän Raamatun tekstit täältä

Menneet lähetykset

Nuoren seurakunnan rakkaimmat jouluveisut ti 22.12. klo 18

Katso ensiesitys täältä (Facebook) tai täältä (You tube)

Tiistaina 22. joulukuuta veisataan ja fiilistellään joulun ajan tuttuja ikiklassikoita ja kuullaan myös jotain vähemmän tunnettuja.Tule laulamaan nuoren seurakunnan jouluisia veisuja 1970-luvulta tähän päivään!

Viikin veisupelimanneissa musisoivat: Mari Torri-Tuominen, Markus Bäckman, Ride Koivisto, Petri Seppä ja Toni Mäki-Leppilampi.

Jo viidenkymmenen vuoden ajan Nuoren seurakunnan veisut ja yhdessä laulaminen ovat olleet keskeinen osa seurakuntien rippikoulu- ja nuorisotyötä. Jouluveisuilla juhlistamme myös vankasti keski-ikäistä, mutta jo moneen kertaan uudistunutta ja aina ajassa kiinni olevaa "Punaista veisuukirjaa".


Joulukirkot - katso lähetykset täältä

Liity mukaan suoraan lähetykseen tai videoiden ensiesityksiin alla olevasta linkistä tai Malmin seurakunta-Facebook-sivulla (tämä ei edellytä sovellukseen kirjautumista). Voit katsoa lähetykset ja videot tallenteena myös myöhemmin.


24.12. Perinteinen joulukirkko klo 14.

Katso videon ensiesitys täältä

Jumalanpalvelus virittää joulun tunnelmaan jouluevankeliumin ja rakkaiden jouluvirsien “Enkeli taivaan” ja “Maa on niin kaunis” myötä. Jumalanpalveluksessa kuullaan myös upea Bachin urkukoraali Enkeli taivaan -virteen.

Jumalanpalveluksen toimittavat pastori Timo Ahoinpelto, nuorisotyönohjaaja Kia Raitaranta ja kanttori Elina Tofferi.

Lue päivän Raamatun tekstit täältä


24.12. Joulu Malmilla. Jouluaaton videohartaus klo 16

Katso videon ensiesitys täältä

”Sytytä mun sydämeni, valo pimeään. Sytytä mun sydämeni, valo jouluna.”

Tervetuloa mukaan Joulu Malmilla -videohartauteen! Hartauden aikana kuljetaan eri puolilla seurakuntaa ja kohdataan matkan varrella mm. Malmin enkelit, Malmivice, Tapio Rantanen Pihlajamäen kirkon leivänjaosta, Puistolan kirkon iltapäiväkerholaisia, kirkkoherra Heikki Arikka ja pastori Päivi Pulakka. Musiikista vastaa Make Perttilän bändi.

Video on kuvattu Koillis-Helsingissä joulukuussa 2020. Sen ovat toteuttaneet Malmin seurakunnan Mika Savolainen, Päivi Pulakka ja Antti Nieminen.

Lue päivän Raamatun tekstit täältä


25.12. Perhekirkko. Suora lähetys Malmin kirkosta klo 10.

Katso täältä

Koko perheen joulukirkossa kuullaan jouluevankeliumi, joululaulut Heinillä härkien, Ilouutinen, Joulu saapuu jokaiselle ja joulupuu on rakennettu sekä tavataan muun muassa paimenia ja enkeleitä.

Mukana pappi Aino Poutanen, kanttorina Taru Hämäläinen. Mukana lapsikuoro Laulupuun kuorolaisia.

Lue päivän Raamatun tekstit täältä


26.12. Tapaninpäivän jumalanpalvelus klo 10

Suora lähetys Malmin kirkosta. Katso täältä

Jumalanpalveluksen toimittavat pastori Aleksi Vainikka ja kanttori Mari Torri-Tuominen.

Lauluina kuullaan mm. Sylvian joululaulu ja Kauneimpien joululaulujen uutuus Jouluna he kaikki ovat täällä.

Lue päivän Raamatun tekstit täältä


27.12. Radiojumalanpalvelus Puistolan kirkosta klo 10

Kuuntele YLE Radio 1 tai YLEAreenasta

Liturgi ja saarna Sari Hakuri, avustajana Timo Laaninen, kanttorina Elina Tofferi ja urkurina Timo Olli. Musiikkiavustajina Tapsa Jäntti, laulu, ja Katariina Jämsä, viulu.

Lauluina mm. Taivas sylissäni ja Kun joku on lähellä Jeesusta sekä virsi Juhlimaan tulkaa. Lisäksi J.S.Bachin urkumusiikkia ja sooloviuluteoksia.

Pyhän teemana on Jumala on rakkaus. Joulukuun 27. päivä on vanhan ajan lopulta asti omistettu apostoli Johannekselle. Johannes korostaa Jumalan rakkautta ihmisiä kohtaan. Tämä rakkaus on tullut ilmi Jeesuksen syntymässä. Jumalan rakkaus velvoittaa kristityt rakastamaan toisiaan.

Lue päivän Raamatun tekstit täältä


Kauneimmat joululaulut - katso täältä


Kauneimmat joululaulut Tapanilan kirkossa

Katso täältä

Kansallisena joululaulupäivänä 15. joulukuuta oli #lupalaulaa. Kanssasi laulamassa Malmin seurakunnan nuoret ja työntekijät: Musiikinjohto nuorisomuusikko Lissu Elenius, Anna Oksanen, huilu, Taru Hämäläinen, laulu ja piano, Petri Seppä, perkussiot, Karoliina Kopsa, laulu ja Antti Nieminen, kitara ja koskettimet. Juontajina Joel Tuominen ja Milla Surakka

Kauneimmat joululaulut esitettiin suorana lähetyksenä Tapanilan kirkosta ti 15.12.2020 klo 18.30.


Tähtiartisti ILTA: Kauneimmat joululaulut pe 18.12.

Katso täältä. Huom! Lähetys alkaa kohdasta 9:05.

Tähtiartisti ILTA ja Kauneimmat joululaulut esitettin suorana lähetyksenä perjantaina 18.joulukuuta Tapanilan kirkosta. Malmin seurakunnan nuoret haastattelevat artistia muun muassa unelmien joulusta. Konsertissa kuullaan ILTAn tulkitsevan kauneimpia joululauluja vahvalla ja persoonallisella äänellään.ILTA on 23-vuotias tämän vuoden Iskelmä Gaalan vuoden tulokas -palkinnon saaja. Hänen debyyttialbuminsa Näitä hetkiä varten julkaistiin syksyllä 2020. Tämä valloittava ja musiikillisesti monipuolinen artisti on tuttu myös All together now ja Tähdet tähdet -ohjelmasta.

Konsertti esitettin suorana lähetyksenä pe 18.12.2020 klo 20 Tapanilan kirkosta


Kanttoreiden Kauneimmat

Katso täältä.

Kanttoreiden Kauneimmat -minikonsertissa kuullaan seitsemän perinteistä, rakastettua joululaulua sekä yksi Kauneimmat joululaulut 2020 -vihkossa esitelty uusi joululaulu.

Konsertissa esiintyvät kaikki Malmin seurakunnan kanttorit , ja mukana on myös Malmilla asuva Mikaelin seurakunnan kanttori Kirsi Honkanen-Punkari lastensa Vernan ja Erinin kanssa.

Kanttorien Kauneimmat-video ensiesitttiin la 19.12.2020 klo 18 Malmin seurakunnan Facebookissa .


Jouluiset videot eri ikäisille


Sauna ja joulu. Joulusaunan historia, Esko M. Laine

Katso tästä

Saunaperinne Suomesta on nimetty Unescon Ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon! Kohde on aineettoman kulttuuriperinnön luetteloissa Suomen ensimmäinen.Kirkkohistorian dosentti ja Malmin pastori Esko M. Laine avaa tässä miniohjelmassa saunan kulttuurihistoriaa.

Järvien ja metsien ohella sauna on erottamaton sitä kansallista kuvastoa, jonka avulla jo 1800-luvulla ennen itsenäisyyttä, yritettiin kertoa maailmalle, keitä me olemme. Kielen ohella saunasta on tullut identiteetin kantaja, joka mahdollistaa myös ne tunteet, joiden ilmaisemisessa emme ole kovin hyviä.

Parhaimmillaan suomalainen sauna on jouluaattona illan pimentyessä. Kun ollaan valmistumassa jouluaterialle; kun tähdet taivaalla ja kynttilät saunapolulla luovat valoa pimeään; kun joulun tuoksut vievät jonnekin lapsuutta pitemmälle, ajattomaan aikaan ja tuovat mieleen syvän sanattoman rauhan ja virittävät mielen kohtaamaan pyhän.

Videon ensiesitys oli pe 18.12. klo 9.15 Malmin seurakunnan Facebookissa .

Minä olen valo

Katso tästä

Koululaisten joulukirkon näytelmässä lapsen lyhdyssä oleva valo muistuttaa siitä, miten tärkeää on auttaa muita. Suuri valo voi alkaa pienestä lyhdystä pienen lapsen käsistä. Juuri sinä voit olla valona muille.

Videolla näyttelee alueemme koululaisia. Kiitos myös Tapanilan työväentalo ja Teatteri Tuike yhteistyöstä.

Videon pohjana on toiminut Kerron sinulle tarinan- kirjasarjan neljännestä kirjasta löytyvä ” Lyhty”- kertomus.

Videon ensiesitys oli ke 16.12. klo 12.40 Malmin seurakunnan Facebookissa