01.10. Onneksi olkoon: Rauno, Rainer, Raine, Raino | Palaute
Tapanilan kirkko

Ekaluokkalaisia siunataan jälleen koulutielle 12.8. klo 18! Täältä löydät videoita ekaluokkalaisille!

Malmin seurakunta

03.08.2020, 14:00 /  päivitetty 13.08.2020, 09:42
Tervetuloa 12.8. klo 18 Malmin, Pihlajamäen, Puistolan, Tapanilan ja Viikin kirkkoon ekaluokkalaisten siunaamiseen. Tältä sivulta löydät myös aiheeseen liittyviä videoita.
Piirretty kuva koulutiestä, koulusta ja kirkosta

Ekaluokkalaisten siunaaminen ennen koulun alkamista on jo perinne. Lapsi voi tulla paikalle yhdessä vanhemman, koko perheen tai muun läheisen, vaikkapa kummien tai isovanhempien kanssa. Lyhyessä kirkkohetkessä lauletaan ja kuullaan Raamatun kertomus. Lapsi on tervetullut alttarille siunattavaksi tai voi halutessaan istua omalla paikallaan.

Mitä siunaaminen tarkoittaa?

Siunaaminen välittää rakastavan Jumalan huolenpitoa. Siunatessa toivomme toiselle kaikkea sitä, mitä hän elämässään tarvitsee. Jokainen kristitty voi siunata toisen, sillä me kaikki olemme Jumalan työtovereita.

Miten kouluun siunaaminen käytännössä tapahtuu?

Kouluun lähtevien siunaus sisältää lastenlauluja, rukouksia ja pienen puheen. Kirkkohetken ydin on alttarin ympärillä tapahtuva siunaus, jossa seurakunnan työntekijä laittaa kätensä kunkin lapsen pään päälle ja sanoo siunaussanat.

Usein siunaajiksi kutsutaan myös lapsen kummeja tai muita läheisiä aikuisia. Kirkkohetken päätteeksi voi olla pientä tarjoilua.

Katso video: Marin ja Matin musahetki - Koulunaloitus

Katso tästä lapsen kanssa koulun aloittamiseen liittyvä kiva musahetki, joka on tehty yhteistyössä Lastenkirkon kanssa. - Kahdeksan minuutin videolla esiintyvät Mari Torri-Tuominen, laulu ja Matti Laitinen, kitara ja laulu.

Malmin pastori Päivi Pulakka kertoo, mitä hän muistaa omasta ekasta koulupäivästään. Lopuksi hän siunaa kaikki ekaluokkalaiset koulutielle! Neliminuuttinen video on tekstitetty suomeksi.