30.09. Onneksi olkoon: Siru, Sirja, Sorja | Palaute
Koko Helsinki

Yhteiskonsertti: Philomela & Umbra Ensemble Lauttasaaren kirkossa

Lauttasaaren seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli26.09.2023 klo 19:00 - 20:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliLauttasaaren kirkko, Myllykallionrinne 1, 00200 Helsinki

Suomalaisen kuoromaailman jalokiviin kuuluva helsinkiläinen Philomela kohtaa islantilaisen Umbra-kvartetin 26.9. klo 19 Lauttasaaren kirkossa. Ainutkertaisessa konsertissa kaivaudutaan syvälle kansojen traditioihin.

Kriitikot ovat ylistäneet islantilaista Umbraa yhtenä mielenkiintoisimmista yhtyeistä, etenkin heidän musiikillista intohimoaan sekä erinomaisia sovituksia vanhan perinnemusiikin parissa. Yhtye on luonut oman musiikillisen maailmansa uniikilla ja selkeällä tyylillään. Neljän islantilaisleidin kvartetissa soi neljän naisäänen lisäksi viulu, läskibasso, kelttiläinen harppu, harmoni ja islantilainen langspil.

Philomela on maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu kuoro ja suomalaisen kuoro- ja musiikkikulttuurin lähettiläs maailmalla. Philomela on keskittynyt suomalaiseen ja pohjoismaiseen, usein kansanperinteestä kumpuavaan musiikkiin. Kuoron konserteissa luodaan yleisön ja kuoron kesken yhteinen musiikkielämys, jota taikaverkoksikin kutsutaan. Ohjelmistovalintoja ohjaa puhutteleva sävelkieli, monipuolinen äänenkäyttö ja rohkea kokonaisilmaisu.

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelman voi ostaa hintaan 15 €.

Järjestäjä: Lauttasaaren seurakunta