14.08. Onneksi olkoon: Onerva, Kanerva | Palaute
Koko Helsinki

Vertaisleiri vanhemman menettäneille lapsiperheille

Kalenteri ja kellosymboli25.09.2020 klo 17:00 - 27.09.2020 klo 17:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboli Muistilehtiö ja kynäVaatii ilmoittautumisen

Leiri on tarkoitettu perheille, joissa on alaikäisiä lapsia, ja joissa vanhempi on kuollut. Leiri tukee lasta ja nuorta surun kohtaamisessa. Lisäksi se tarjoaa lapselle vertaistukea ja mahdollisuuden käsitellä suruun liittyviä tunteita yhdessä saman kokeneiden lasten kanssa. Leiri sopii lapselle, jonka vanhemman kuolemasta on kulunut noin puoli vuotta.

Menetystä ja surua työstetään ryhmissä luovien menetelmien, musiikin, kuvataiteen ja tarinoiden avulla. Myös aikuisille on oma ryhmänsä. Siinä tuetaan vanhemmuutta ja rohkaistaan jakamaan perheen yhteistä surua. Aikuisten ryhmässä pyritään ottamaan huomioon osallistujien erilaiset tarpeet ja perhesuhteet.

Leiriin liittyy jatkopäivä, joka pidetään 28.11. Helsingissä, Matteuksenkirkolla Itäkeskuksessa. Leiriä ohjaavat Helsingin seurakuntayhtymän ja Terhokodin työntekijät. Osallistumismaksu on 60 € / aikuinen ja 15 € /lapsi/nuori. Leiritukea voi kysyä oman seurakunnan diakoniasta.

Mukaan ilmoittautuneen perheen aikuinen haastatellaan puhelimitse erikseen sovittuna ajankohtana. Valinnoista ilmoitetaan kesäkuun loppuun mennessä.

Leiri pidetään Sipoossa koulutuskeskus Sopukassa, jossa jokaisella perheellä on käytössään oma huone. Lakanat ja pyyhkeet sisältyvät hintaan. Sopukan osoite on Uusi Porvoontie 482, 01120 Sipoo.

Lisätietoja: Maarit Kolsi p. 050 427 0529 maarit.kolsi@evl.fi ja Eija Tuukkanen p. 045 613 5006 eija.tuukkanen@terho.fi. Heiltä voi kysyä mahdollisia vapaita paikkoja ilmoittautumisajan jälkeen.

Kuva: Katri Saarela