17.06. Onneksi olkoon: Urho | Palaute
Koko Helsinki

Uskontojen musiikit yhteiskonsertissa

20.09.2019 klo 19:00 - 20:00 Vanhakirkko, Lönnrotinkatu 6, 00120 Helsinki

Ibn Arabi-yhtye (Marokko), juutalainen nuorisokuoro Eva (Pietari, Venäjä), lauluyhtye Lumen Valo.

Arabialainen suufi-musiikki, juutalainen ja kristillinen laulu kohtaavat yhteisessä konsertissa. Tämä konsertti on harvinainen tilaisuus kuulla Aabrahamin uskontojen säveliä ja harmonioita samassa tilaisuudessa.

Marokkolainen Ibn Arabi -yhtye on ottanut nimensä tunnetulta keskiaikaiselta suufimystikolta. Arabialais-andalusialaista musiikkia soittava yhtye on Andalusian muslimien musiikillinen jälkeläinen, jonka soitossa yhdistyvät suufilaisen musiikin eri perinteet ja vaikutteet. Ibn Arabin musiikissa kuuluu marokkolainen lauluperinne sekä suufilainen runous. Yhtyeen musiikin erityispiireteitä ovat muun muassa taqsim (instrumentaaliset improvisaatiot) rytmisten laulujen johdannoissa sekä mawwal (vapaat soololaulut). Yhtye tahtoo ohjelmistossaan olla uskollinen suufilaisille filosofeille ja heidän perinteilleen, mikä tekee sen musiikista omaperäistä ja ainutlaatuista.

Nuorisokuoro Evan ohjelmisto ulottuu juutalaisen musiikin klassikoista alkuperäisteoksiin, joita he esittävät moniäänisenä a capella -lauluna. Heidän ohjelmistossaan on niin perinteisiä jiddishin kielisiä lauluja kuin uutta musiikkia israelilaisilta nykysäveltäjiltä sekä negrospirituaaleja ja venäläistä klassista kuoromusiikkia. Kuorosovitukset on tehnyt Evan kuoronjohtaja ja taiteellinen johtaja Elena Rabinovich.

Lumen Valo on yksi suomalaisen vanhan musiikin kantavia voimia. Ensiesiintymisestään vuonna 1993 lähtien yhtye on profiloitunut säestyksettömän renessanssimusiikin esittäjäksi ja edelläkävijäksi. Vuosien varrella kahdeksasta laulajasta koostuva Lumen Valo on laajentanut ohjelmistoaan kattamaan myös keskiajan, barokin ja oman aikamme musiikkia.

Konsertti Lumen Valon sivuilla.

Konsertti on osa Sacred Music Helsinki -festivaalia. Lue kaikista tapahtumista lisää täältä.

Konsertin Facebook-sivu

Liput 13,50 / 16,50 ovat myynnissä Lippu.fi