18.05. Onneksi olkoon: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Erkka, Eerikki | Palaute
Koko Helsinki

Urkukonsertti Peter Marosvari

Kalenteri ja kellosymboli18.05.2024 klo 18:00 - 19:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliKallion kirkko, Itäinen Papinkatu 2, 00530 Helsinki

Konsertin järjestää Unkarin kulttuurikeskus Liszt-instituutti ja konsertti on osa Unkarin Filharmonian Urkujen yö -tapahtumaa.

Vapaa pääsy.

Unkarin Filharmonia (Filharmónia Magyarország) on jo vuosia järjestänyt Unkarissa suurella menestyksellä URKUJEN YÖN tapahtumaa, josta tulee tänä vuonna KANSAINVÄLINEN: 18. toukokuuta lähes 30 maassa, neljällä mantereella Etelä-Koreasta Suomen kautta Yhdysvaltoihin, urkukonserttien sarja kiinnittää huomion urkuihin, soitinten kuningattareen.

Helsingissä tapahtumasarjaan liittyy Oulun tuomiokirkon urkurin, unkarilaisen Péter Marosvárin konsertti lauantaina 18.5. klo 18 Kallion kirkossa (Itäinen Papinkatu 2, Helsinki). Ohjelmistossa kuullaan J. S. Bachin, Buxtehuden ja Lisztin teoksien ohella myös moderneja jazzpreludeja, sekä unkarilaisen Ádám Balázsin säveltämän Fanfare Ungarico -teoksen kantaesitys – joka esitetään Helsingin lisäksi kaikissa Urkujen yön konserteissa. Konsertti on ilmainen.

Unkarin Székesfehérvárista kotoisin oleva Péter Marosvári piti ensimmäisen urkukonserttinsa 15-vuotiaana Székesfehérvárin Sisterssiläisen sääntökunnan kirkossa. Hän valmistui taiteilija-opettajaksi Budapestin Liszt-Akatemiasta, ja jo akatemiavuosiensa aikana hän konsertoi säännöllisesti Unkarissa ja ulkomailla, muun muassa Uruguayssa, Japanissa, Israelissa ja Etelä-Koreassa, lähes kaikkien Eurooppalaisten maiden lisäksi. Hän on levyttänyt 26 CD-levyä, ja hänen viimeisin albuminsa Tanssivat urut = The Dancing Organ, joka on äänitetty Oulun tuomiokirkossa, julkaistiin marraskuussa 2017. CD-levytysten lisäksi hän on esiintynyt myös useissa TV- ja radiotallenteissa. Keväästä 2010 lähtien hän on asunut vakituisesti Suomessa, ja elokuusta 2011 lähtien hän on toiminut Oulun tuomiokirkon urkurina.

Järjestäjä: Kallion seurakunta
Liput: Vapaa pääsy
Yhteyshenkilö: Olli Pyylampi
Sähköposti: olli.pyylampi@evl.fi