08.08. Onneksi olkoon: Sylvi, Sylvia, Silva | Palaute
Koko Helsinki

Suvivirren sunnuntain jumalanpalvelus - osallistu verkossa

Pakilan seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli24.05.2020 klo 11:00 - 12:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliHyvän Paimenen kirkko, Palosuontie 1, 00660 Helsinki

Jumalanpalvelus pidetään ilman läsnäolevaa yleisöä, voit osallistua jumalanpalvelukseen Facebookin tai Youtuben kautta. Jos sinulla ei ole tunnuksia Facebookiin, voit seurata Facebook-palstaa verkkosivuiltamme. Klikkaa tätä linkkiä.

Suvivirren sunnuntain jumalanpalvelusta toteuttamassa

  • Marita Toivonen, liturgi
  • Tiia Valve-Tuovinen, avustaja
  • Ari Häyrinen, kanttori

Kuudentena sunnuntaina pääsiäisestä 24.5.2020 oli tarkoitus kerätä kolehti Kirkon Ulkomaanavun työhön. Korona-pandemian vuoksi seurakuntalaisten ei ole mahdollista osallistua kolehtiin jumalanpalveluksissa, mutta kirkkohallituksen ohjeen mukaan seurakunnat voivat kertoa kolehtia korvaavasta järjestön varainhankintakeräyksestä striimatuissa jumalanpalveluksissa, verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan.

Pyhän Hengen odotus

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27: 7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.

Liturginen väri valkoinen, neljä alttarikynttilää.

Järjestäjä: Pakilan seurakunta
Yhteyshenkilö: Marita Toivonen
Puhelin: 09 2340 5535
Sähköposti: pakila.srk@evl.fi