26.02. Onneksi olkoon: Nestori | Palaute
Koko Helsinki

Stillhetens yoga® i Johanneskyrkan

Kalenteri ja kellosymboli06.04.2021 klo 18:00 - 19:30 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliJohanneksenkirkko, Korkeavuorenkatu 12, 00120 Helsinki

Vill du pröva på Stillhetens yoga®? Vi kommer att göra en lång övning varannan tisdag 9.2–6.4. Anmäl dig senast 7.2. Max 9 personer kan delta.

Ledare, anmälning & mera information: Maria Repo-Rostedt, maria.repo-rostedt@evl.fi

Plats: I februari träffas vi via Teams. Om restriktonerna lättar fortsätter vi i Johanneskyrkan efter det.

Tid: kl. 18–19.30

Stillhetens yoga® kombinerar två uråldriga traditioner: yogans kroppsliga övningar och den kristna meditationen. Yoga kan jämföras med musik. Precis som det finns många former av musik, finns det många former av yoga. Stillhetens yoga® är en form av kristen yoga och har utvecklats av sjukhusprästen och retreatledaren Heli Harjunpää under 2000-talet. Om vi använder musikmetaforen är Stillhetens yoga meditativ musik med ett kristet innehåll.

Utgångspunkten är att varje kropp är en unik gåva av Gud. Därför passar stillhetens yoga alla och det finns inget rätt eller fel. Var och en lyssnar på sin kropp och söker de ställningar och rörelser som passar den egna kroppen. Fokus är på att vara uppmärksam på sin kropp, sina tankar och sina känslor samt att öppna sig för Guds tilltal, inte på att kopiera ledarens rörelser.