20.05. Onneksi olkoon: Lilja, Karoliina, Lilli | Palaute
Koko Helsinki

Kymppisynttärit Linnanmäellä - Födelsedagsfesten på Borgbacken

Kalenteri ja kellosymboli21.05.2022 klo 08:30 - 13:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboli

PÄIVITYS 11.5.: Kymppisynttärien juhlijoita on tulossa paikalle hieno joukko - meitä on pitkästi yli 6 000! Tämä saattaa tarkoittaa jonoja laitteisiin, joten lähdethän mukaan hyvällä juhlamielellä, jolla jaksat tarvittaessa myös vähän odottaa.

PÄIVITYS 7.4.: Ilmoittautuminen vuoden 2022 Kymppisynttäreille on päättynyt. Mahdollisesti myymättä jääneitä lippuja voi ostaa Lintsiaamuna 21.5. klo 8.00-10.00 Alppilan kirkolta, os. Kotkankatu 2.

---

Hei sinä, joka täytät tänä vuonna kymmenen vuotta! Helsingin seurakunnat kutsuvat sinut ja perheesi juhlimaan ekaa täyttä kymppiä Linnanmäelle. Vuonna 2022 juhlapäivä on lauantai 21.5. Saat kutsun postissa nimelläsi helmikuun aikana.

Linnanmäen portit avautuvat juhlapäivänä klo 8.30 ja laitteisiin pääsee alkaen klo 9. Yksityistilaisuus päättyy klo 13. Jos haluatte jatkaa hurvittelua sen jälkeen, katso ohjeet alta.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti alla olevien linkkien kautta maaliskuun aikana. Linkit avautuvat 1.3. klo 9.00. HUOM. Ilmoittautumisaikaa jatkettu ke 6.4. asti.

Sisäänpääsyyn tarvitaan ranneke jokaiselle tulijalle. Ne maksetaan samalla kun ilmoittaudutaan alla olevien linkkien kautta. Pääsyliput eli maksetut rannekkeet postitetaan kotiin toukokuun alkuun mennessä. Lisäohjeita löydät alla olevista usein kysytyistä kysymyksistä vastauksineen.

Muuttuva koronatilanne huomioidaan järjestelyissä - teemme tilaisuudesta yhdessä mahdollisimman koronaturvallisen.

------------

Helsingfors församlingar bjuder alla barn födda 2012 att fira sin "första tia" tillsammans med familjen på Borgbacken.

Mera info på hemsidorna


Usein kysyttyjä kysymyksiä

Unohdimme ilmoittautua maaliskuun aikana. Vieläkö ehtii mukaan?

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu ke 6.4. asti, jolloin yllä olevat linkit vielä toimivat. Seuraava mahdollisuus on Lintsiaamu 21.5. klo 8.00-10.00, jolloin mahdollisesti jäljellä olevia rannekkeita myydään Alppilan kirkolla, ks. tarkemmin seuraavasta kohdasta.

Montako lippua yksi perhe voi hankkia?

Ilmoittautumislinkin kautta voi ostaa enintään viisi pääsylippuna toimivaa Lintsi-ranneketta. Mikäli haluatte rannekkeita tätä enemmän, voi niitä mahdollisesti ostaa huom! Alppilan kirkolta, os, Kotkankatu 2, lauantaina 21.5. klo 8.00-10.00. Rannekkeita myydään Lintsiaamuna, jos niitä on jäänyt jäljelle ennakkoilmoittautumisen jälkeen. Huom! Alppilan kirkko sijaitsee Linnanmäen lähellä, noin sadan metrin päässä Linnanmäen pohjoiselta portilta.

Perheessämme on enemmän kuin viisi jäsentä. Miksi emme voi hankkia etukäteen kaikille rannekkeita?

Haluamme tarjota kymppisynttärivieraille sujuvat järjestelyt, ja siksi osallistujamäärää joudutaan rajoittamaan. Kutsuttuja kymmenvuotiaita on pelkästään 3 500. Jotta voimme ilmoittautumisvaiheessa varmistaa, että he kaikki mahtuvat mukaan, ennakkomyynnille on asetettu enimmäismäärä. Kokemusten mukaan Lintsi-aamuna rannekkeita on riittänyt kaikille ostajille.

Pitääkö saattajalla olla ranneke, vaikka hän ei mene laitteeseen?

Kyllä. Kyseessä on yksityistilaisuus, johon ranneke toimii pääsylippuna.

Vanhemmat eivät pääse, miten toimimme?

Lapsi tarvitsee mukaansa yhden aikuisen. Se voi olla myös esimerkiksi kummi tai mummi. Yksi aikuinen voi tulla useamman kymmenvuotiaan kanssa, kunhan he pysyvät valvottuina. Seurakunnat järjestävät paikalle myös laitekummeja eli vapaaehtoisia nuoria, jotka uskaltavat hurjimpiinkin laitteisiin, jos saattava aikuinen ei uskalla.

Tarjoillaanko Lintsillä ruokaa?

Kymppisynttäreitä viettävät eivät valitettavasti saa ilmaista ruokaa. Sen sijaan jotkut Linnanmäen ravintolat ovat auki yksityistilaisuutemme ajan. Sieltä voitte ostaa syötävää. Jotkut perheet syövät omia eväitä jonottaessaan.

Voimmeko olla Linnanmäellä koko päivän?

Kymppisynttärien yksityistilaisuus on klo 8.30-13. Loppupäivän rannekkeita myydään puoleen hintaan Linnanmäen lipunmyyntirakennuksesta yksityistilaisuuden ajan klo 12.45 asti. Huom! Puoleen hintaan myynti loppuu klo 12.45. Tämän jälkeen rannekkeet ovat normaalihintaisia. Lipunmyyntirakennus sijaitsee Taigan sisäänkäyntiä vastapäätä. Kaikkien rannekkeiden saajien tulee olla paikalla ostohetkellä, sillä ranneke kiinnitetään ranteeseen oston yhteydessä. Ranneke on voimassa kyseisen päivän.

SEA LIFE Helsinki: SEA LIFE tarjoaa yksityistilaisuuden vieraille etukoodin, jolla voi varata vierailun merimaailmassa puoleen hintaan! Vierailuaika tulee varata etukäteen SEA LIFEn kotisivuilta www.sealife.fi. Koodi on voimassa yhden kuukauden tapahtumapäivästä alkaen ja se käy vain verkosta ostettuihin lippuihin (1 koodi/seurue, enintään 5 henkilöä)

Miten tapahtuman koronaturvallisuus pyritään takaamaan?

Kutsuvieraiden turvallisuus on meille tärkeä asia. Tapahtuma on yksityistilaisuus, siksi alueella on väkeä vain noin puolet normaalin Linnanmäen kesäpäivään verrattuna. Valvomme osaltamme turvavälien toteutumista. Kirkko Helsingissä työntekijöillä on maskit ja pyydämme vieraitamme varaamaan mukaan maskit. Tarjoamme vieraillemme myös mahdollisuuden käsidesin käyttöön. Teemme yhdessä tilaisuudesta koronaturvallisen!

Huom! Jos vielä jäi epäselvää, voit kysyä lisää sähköpostilla osoitteesta: 10synttarit.hsrky@evl.fi

Kuva: Linnanmäen kuvapankki/Monika Lindholm