05.02. Onneksi olkoon: Asser | Palaute
Koko Helsinki

Kansojen messu – monikielinen kiitos Suomelle

Kalenteri ja kellosymboli06.12.2021 klo 14:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliAlppilan kirkko, Kotkankatu 2, 00510 Helsinki

Luvassa musiikkia, rukousta, Sanaa, ylistystä ja yhdessäoloa.

Messussa halutaan osoittaa kiitollisuutta uudelle kotimaalle eri tavoin.

Juontajina-liturgeina toimivat Kallion seurakunnan kirkkoherra Riikka Reina ja pääkaupunkiseudun englanninkielisen työn pastori Hans Krause.

Musiikkia johtaa vironkielisen seurakuntatyön vetäjä Dagmar Õunap. Mukana on erikielisiä seurakuntalaisia eri puolilta pääkaupunkiseutua. He käyttävät ainakin suomea, englantia, viroa, venäjää, kiinaa ja arabiaa. Mukana myös kanttori Vivika Oksanen ja lapsityöntekijä Marianne Hapsal.

Messun jälkeen juodaan yhdessä kirkkokahvit.

Tämänvuotinen itsenäisyyspäivän messu järjestetään Alppilan kirkolla ja se on jatko kevään monikieliselle Helluntaijuhlalle. Silloin saimme nauttia yhdessäoloa verkon välityksellä, nyt voidaan taas kokoontua paikan päällä.

Monikulttuurisuus on rikkaus. Alppilan kirkon katon alla tehdään seurakuntatyötä monella eri kielellä. Vuoden aikana kukin kieliryhmä toimii itsenäisesti, mutta kerran tai kaksi vuodessa kokoonnutaan viettämään yhteistä monikielistä juhlaa tai messua.

Tässä juhlassa kenenkään ei tarvitse tuntea itseään ulkopuoliseksi. Seuraamme tuttua, luterilaisille yhteistä jumalanpalveluskaavaa, pääkielinä käytämme suomea ja englantia.

Yhteislauluina laulamme ylistys- ja gospellauluja messubändin säestyksellä.

Ensimmäinen yhteinen monikielinen messukokemus löytyy vuodelta 2019, jolloin juhlimme Suomen itsenäisyyttä koko pääkaupunkiseudun monikielisen seurakuntatyön järjestämän Kansojen messun muodossa Helsingin Tuomiokirkossa. Vuonna 2020 messu peruuntui koronarajoitusten takia.

Messun toteuttavat pääkaupunkiseudun vieraskieliset seurakuntayhteisöt ja seurakuntayhtymät yhteistyössä Kallion seurakunnan kanssa.

Huomaathan, että tilaisuuteen sopii enintään 167 henkilöä. Lue lisää uutisesta.