27.04. Grattis: Engelbert, Engelbrekt | Respons
Hela Helsingfors

VIDEO: Julens konserter online, lyssna i efterskott

21.12.2021, 12:08 /  päivitetty 10.01.2022, 10:41
Ta del av julens konserter i efterskott. Allt material är tillgängligt en tid efteråt. Titta eller lyssna när det passar dig bäst!
Kuorolaulajia, nuottikuvioita ja kuusipuu vihreällä taustalla

Carols i Johanneskyrkan och på YLE Radio Vega


På trettondagen sändes en gudstjänst med nio läsningar och julsånger i anglikansk tradition på YLE Radio Vega. Liturg är Mikael Busck-Nielsen. Organister är Dag-Ulrik Almqvist och Sixten Enlund från Johannes församling. Här hittar du gudstjänsten på YLE Arenan

Logo och en julig inramning runt De vackraste julsångerna.

Tidigare De vackraste julsångerna återpubliceras på Yle Arenan


Det svåra coronaläget medförde att alla inte kunde delta i julens gudstjänster. Därför återpublicerar Svenska Yle tre gudstjänster med De vackraste julsångerna på Yle Arenan.

Den första av de tre förverkligades tillsammans med Sibbo svenska församling 2014. I gudstjänsten sjunger kören Amigo Choral under ledning av Sören Lillkung. Den andra är från 2017 då Esbo svenska församling var värd för Finska missionssällskapets allsångstillfälle. I den medverkar bland andra församlingens barnkör och körerna EsVoces och Kråksången. Den tredje sändes 2018 från Trefaldighetskyrkan i Vasa. I den bjuder körerna QuinnTon, Wasa bygdekör och Vokalensemblen Röster på julsånger.

De vackraste Julsångerna på Yle Arenan:

Vasa: https://arenan.yle.fi/1-4276323

Sibbo: https://arenan.yle.fi/1-2173573

Esbo: https://arenan.yle.fi/1-3119652