19.09. Grattis: Torborg | Respons | Suomeksi | In English

Hela Helsingfors

Fadderdagen inleder sommarlovet – Faddrar och fadderbarn på äventyr 2.6

Församlingar

21.05.2019, 17:25 /  uppdaterad 21.05.2019, 17:22
På sommarlovets första dag, söndagen den 2 juni, firar vi fadderdagen. Det är faddrarnas och fadderbarnens helt egna äventyrsdag. Under dagen erbjuds ett mångsidigt utbud av roliga utflyktsmål runtom i huvudstadsregionen.

Du kan fira fadderdagen vid havet på Svartholmen, ta en småkrypssafari på Katrinebergs gård eller äventyra i SuperPark. Tillsammans med ditt fadderbarn kan du också få en guidad tur på Helsingfors-Vanda flygfält eller på Fazers godisfabrik, klättra på väggarna i Fiskehamnens klättringsarena eller förundras tillsammans i SeaLifes förtrollade undervattensvärld.

– Fadderskap är ett livslångt vänskapsförhållande och ett hedersuppdrag. Det vill vi lyfta fram genom att bjuda alla faddrar och fadderbarn med och fira fadderdagen tillsammans. Vi har försökt bygga upp ett mångsidigt utbud av utflyktsmål så att barn i olika åldrar ska få komma med, säger utvecklingsplanerare Johanna Pohjantaival från Vanda församlingar.

Fadderdagen startade i tiderna i Vanda men firas från och med i år nationellt. I huvudstadsregionen erbjuder församlingarna i samarbete med olika aktörer sammanlagt 14 olika utflyktsmål för faddrar och fadderbarn.

Fadderdagen 2.6 i Helsingfors, Esbo och Vanda.

Mera info: Laura Leipakka, evenemangskoordinator, tfn. 09 2340 2521