18.01. Grattis: Laura | Respons
Matteus församling

Matteus välkomnar nya diakoniarbetaren Mari Johnson

Matteus församling

04.09.2019, 14:48 /  uppdaterad 04.09.2019, 15:05
Matteus församlings medarbetargrupp har i september vuxit med en person. Vasabördiga Mari Johnson är församlingens nyaste tillskott inom diakoniarbetet och hon kommer att arbeta tillsammans med församlingens andra diakoniarbetare Carita Riitakorpi.
Kuvaaja: Stefanie Lindroos

Mari Johnson vigdes till diakon år 2016 och har tillbringat de senaste två åren arbetandes som ungdomsdiakon i en liten församling utanför Stockholm i Sverige. Arbetet där bestod främst av möten med ungdomar och familjer med fokus på speciellt ungas välmående.

Hur känns det nu att börja jobba i en betydligt större församling i Helsingfors?

– Jag ser verkligen fram emot de nya erfarenheter som jobbet för med sig. Det blir roligt och intressant att se andra sidor av diakoniarbetet än de jag sett hittills.

Hon har även som mål att göra församlingen så välkomnande som möjligt.

– Enligt mig ska kyrkan alltid vara öppen. Kyrkan ska vara en plats och gemenskap för alla, där varje människa får känna sig välkommen.

Johnson valde att studera till diakon eftersom hon alltid känt ett starkt kall att hjälpa sina medmänniskor. Hon jobbar också helst tillsammans med andra och har mycket människor runt omkring sig.

– Jag är säker på att Gud leder oss i livet. Mig ledde han till diakonyrket och till de ställen jag fått jobba på.

Från Vasa via Bolivia till Helsingfors

Mari Johnson är ursprungligen hemma från Vasa men hon är sen ung ålder van att flytta runt: Johnson har nämligen innan hon flyttade till Stockholm för att jobba även hunnit bo i bland annat Laos, Bolivia och England.

I flyttarna har hon burit med sig ett Bibelord från Psaltaren 91:11 som gett henne trygghet i den förändrade vardagen:

Han skall befalla sina änglar att skydda dig var du än går.

– Det blev ett viktigt budskap för mig då jag reste runt, att Gud alltid är med mig var jag än är.

Nu ser Johnson fram emot att få lära känna Helsingfors. Trots att hon rest runt mycket och varit bosatt på många olika orter i världen är Helsingfors ett ännu okänt territorium. Hon har ännu bara bott här i några månader men tills vidare känns det bra.

– I Helsingfors är det lättare att röra sig med bil att än i Stockholm. Helsingfors har också underbara parker och grönområden!