19.01. Grattis: Henrik, Henry, Henrika, Henrietta | Respons
Johannes församling

Till dig som fyller 15 nästa år: Anmälan till skriftskolan har öppnat

Johannes församling

21.09.2020, 14:31 /  uppdaterad 07.10.2020, 08:57
Ett brev har skickats ut till alla Johannes församlings medlemmar som fyller 15 under 2021. Här hittar du all information som ingår i brevet.
Tre bilder från Lekholmen som polaroidfoton. Två bilder från stranden och en bild av brinnande ljus inne i kapellet.

Du hör till de ungdomar som under år 2021 fyller 15 år och hör till Johannes församling. Det är vanligt att man under det året går i skriftskola och blir konfirmerad. Vi hälsar dig välkommen att göra det i din hemförsamling och erbjuder dig följande alternativ för ändamålet:

Skriftskolläger på Lekholmen:

LEKIS 1:
lägerperiod 8–15.6.2021
LEKIS 2:
lägerperiod 17–24.6.2021
LEKIS 3:
lägerperiod 29.6–6.7.2021
LEKIS 4:
lägerperiod 3–10.7.2021
• regelbundna samlingar under vårterminen i församlingen
• konfirmation 12.9.2021 i Johanneskyrkan
• regelbundna samlingar under vårterminen i församlingen
• konfirmation 12.9.2021 i Johanneskyrkan
• regelbundna samlingar under vårterminen i församlingen
• konfirmation 26.9.2021 i Johanneskyrkan
• regelbundna samlingar under vårterminen i församlingen
• konfirmation 26.9.2021 i Johanneskyrkan

Anmälningstiden och den elektroniska anmälningsblanketten är öppen 1–31.10.2020

Klicka här för att komma direkt till anmälan. Man hittar också länken genom att klicka på bilden med texten "Skriftskola anmälning 2021" som finns på vår hemsidas startsida. Genom att klicka på bilden kommer du direkt till anmälningsblanketten.

Vänligen observera att detta gäller från och med 1.10.2020. I anmälan skapar ni ett användarnamn och lösenord. Vänligen spara dem så att ni kan logga in igen vid behov.

Observera: Om du och dina kompisar vill vara med i samma grupp ska ni använda kompiskoden

Kompiskoden är ny praxis för i år. Tre (3) konfirmander kan anmäla sig med samma kod. Kom överens om tre (3) lägeralternativ som passar er. En kompis anmäler sig först och väljer de grupper som ni kommit överens om. När anmälningen gått fram kommer det ett e-postmeddelande som bekräftelse. Där finns kompiskoden. Skicka den vidare till kompisarna som SMS, Whatsapp eller e-post. Kompisarna använder sedan samma kod vid anmälningen.

Inom november får ni bekräftelse per e-post till vilket läger ni har fått plats. En större kompisgrupp kan tyvärr inte använda samma kod. Men ni kan anmäla er t.ex. tre och tre och välja samma alternativ. Då har ni större chans att komma i samma grupp. Platserna lottas ut elektroniskt, så du får kanske inte ditt första alternativ.

Vi gör vårt bästa med att ordna det bästa för dig. Vi välkomnar även ungdomar som inte är medlemmar av Johannes församling, t.ex. de som bor eller går i skola på vårt område, eller de som inte hör till kyrkan men önskar gå i skriftskola. På varje läger strävar vi efter att ta emot ca 25 konfirmander.

Skriftskolan i sig är gratis, ni betalar endast för lägervistelsen. Avgiften för lägerskriftskola i Johannes församling är 140€. Ifall detta medför svårigheter för er, ber vi er ta kontakt med oss.

Ifall du är intresserad av skriftskolan men vet att läger inte passar dig ber vi dig ta kontakt. Det är möjligt att ordna skriftskolan även utan läger.

Vid frågor eller funderingar, ta kontakt med Johan ”Jocke” Terho, skribapräst

Med vänliga hälsningar
Skribateamet i Johannes församling, genom
Jocke‍