06.06. Grattis: Gustav, Gösta, Ava, Gustava | Respons
Johannes församling

Om populism, tudelning och inkomstklyftor – lyssna på samtalet här

25.04.2023, 13:48 /  päivitetty 25.04.2023, 13:53
Under våren samtalar Sofia Torvalds med inbjudna gäster kring stora samhällsfrågor som lätt kryper under huden på oss.
Samtalskvällar med Sofia

Om populism, tudelning och inkomstklyftor – vart är vi på väg och kan vi göra nåt åt det? Sofia Torvalds diskuterar med Susanna Landor och Fredrik Guseff.

Samtalet är inspelat onsdag 19.4.2023 i S:t Jacobs kyrka på på Drumsö, och är det tredje och avslutande samtalet i en serie på tre.

Listen to "Om populism, tudelning och inkomstklyftor – vart är vi på väg och kan vi göra nåt åt det?" on Spreaker.

Om hur vi jämför oss med varandra

Vilket är ert tidigaste minne av att jämföra er med någon annan, frågar Sofia Torvalds sina gäster som sitter placerade framför altaret i S:t Jacobs kyrka en kväll i mars.

– Jag minns att jag var roligare än de andra barnen, säger Maria Sundblom Lindberg, att jag lärde en kille hur man skulle göra för att vara rolig.

Marcus Österlund minns för sin del att han var knubbig som barn och diskussionen glider snabbt vidare kring jämförelser av utseende.

– Det är så provocerande att man under den tid i livet då man är vackrast, känner man sig fulast, säger Sundblom Lindberg och fortsätter med ett citat från ett av sina barn "Det är dags att börja njuta av din kropp nu mamma, för du kommer bara bli fulare."

Sundblom Lindberg tänker att orden innehåller mycket visdom, att det gäller att njuta av den kropp man har så länge den ännu fungerar.

– När jag är 80 kommer jag ju tycka att jag var skitsnygg som 50-åring.

Panelen kommer också fram till att det kan vara positivt att jämföra sig med andra, det kan ge målbilder och visioner som lyfter en.

– Skriv ner hur du vill att ditt liv ska se ut om tre år istället för att jämföra dig med andra, tipsar Marcus Österlund.

Sofia Torvalds diskuterar tillsammans med Maria Sundblom-Lindberg och Marcus Österlund. Lyssna här