29.05. Grattis: Orvar, Oliver, Olivia | Respons

Hela Helsingfors

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Fadderdagen

24.01.2020, 15:23
På sommarlovets första dag firar vi fadderdagen. Det är faddrarnas och fadderbarnens helt egna äventyrsdag. Under dagen erbjuds ett mångsidigt utbud av roliga utflyktsmål runtom i huvudstadsregionen. Tanken är att göra umgänget mellan dig och ditt fadderbarn så lätt och roligt som möjligt.
Logo

– Fadderskap är ett livslångt vänskapsförhållande och ett hedersuppdrag. Det vill vi lyfta fram genom att bjuda alla faddrar och fadderbarn med och fira fadderdagen tillsammans. Vi har försökt bygga upp ett mångsidigt utbud av utflyktsmål så att barn i olika åldrar ska få komma med, säger utvecklingsplanerare Johanna Pohjantaival från Vanda församlingar.

Fadderdagen startade ursprungligen i Vanda men sedan 2019 uppmärksammas dagen nationellt. I huvudstadsregionen erbjuder församlingarna i samarbete med olika aktörer ett fleral olika utflyktsmål för faddrar och fadderbarn. Du hittar intressanta utflyktsmål också i exempelvis Esbo och Vanda.

Fadderdagen kan också vara din och ditt fadderbarns gemensamma dag - när som helst under året! Ni kan baka sandkakor, filma en instavideo, läsa, gå på café eller festival tillsammans. Faddrar är alltid viktiga!

Mera info: Laura Leipakka, evenemangskoordinator, tfn. 09 2340 2521 eller Christina Elving-Andersén, svensk koordinator tfn 09 2340 2594