28.11. Grattis: Sten, Malte | Respons
Hela Helsingfors

Fadderdagen 4.6.2023: Erbjudanden och utflyktsmål i huvudstadsregionen

22.05.2023, 13:23
På sommarlovets första dag firar vi fadderdagen. Det är faddrarnas och fadderbarnens helt egna dag.
Logo

– Fadderskap är ett livslångt vänskapsförhållande och ett hedersuppdrag. Det vill vi lyfta fram genom att bjuda alla faddrar och fadderbarn med och fira fadderdagen tillsammans, säger utvecklingsplanerare Johanna Pohjantaival från Vanda församlingar.

Fadderdagen startade ursprungligen i Vanda men sedan 2019 uppmärksammas dagen nationellt. I huvudstadsregionen erbjuder församlingarna vanligtvis i samarbete med olika aktörer ett flertal olika utflyktsmål för faddrar och fadderbarn.

Fira Fadderdagen 4.6.2023 med utfärd

Välkommen alla fadderbarn, faddrar – och alla andra viktiga personer i ett barns liv, att njuta av Fadderdagen tillsammans!

Drumsö kyrka: Kl. 13–15:30 Lägereld där man kan grilla. Ta med egen matsäck! Tvåspråkig tipspromenad och pysselstation, gymnastiksalen är tillgänglig. Kl. 15 Musiklek med faddrar på svenska i S:t Jacobs kyrka, vån. 2 med Stella Wahlström. Kvarnbergsbrinken 1. Mera info

Lekholmen: Välkommen ut på dagsbesök till skärgården! Församlingarnas lägerö bjuder alla besökare på glass, grillmat och program på Fadderdagen. Båttidtabell och mera info på lekholmen.fi

Superpark: Faddrar i sällskap med sitt fadderbarn kommer in två till priset av en biljett, på alla Superpark-temaparker i hela Finland på Fadderdagen 4.6. Mera info på Vandaförsamlingarnas hemsidor

Johanneskyrkan: Öppen söndagsskola kl. 12 i samband med högmässan. Kom och bekanta dig med dagens tema tillsammans med våra glada söndagsskollärare. Vernissage för utställningen Borgå stift 100 år i Johanneskyrkans krypta efter högmässan. Teckningar gjorda av barn i Johannes församling till boken Borgå stift 100 år. Högbergsgatan 12.På fadderdagen 2023 erbjuder församlingarna i samarbete med Superpark inträde till halva priset för faddrar som kommer till parken i sällskap av sitt fadderbarn.

Flera erbjudanden och info om fadderdagen

Fadderdagen kan också vara din och ditt fadderbarns gemensamma dag - när som helst under året! Ni kan baka sandkakor, filma en instavideo, läsa, gå på café eller festival tillsammans. Faddrar är alltid viktiga! Läs mera om fadderdagen året runt här


Du duger som fadder!

Hör du till dem som känner fadderskam? Du kanske inte hinner som du tänkt eller känner att du inte vet hur man bäst finns till för någon annans barn. Men just du är den bästa faddern, säger Eeva Salonen på Helsingfors kyrkliga samfällighet är en av de drivande i projektet.

Hur ska man tänka om man tycker att man är en usel fadder som aldrig hinner ägna sig åt sina fadderbarn?

– Du är den bästa faddern, aldrig usel. Många säger att de har dåligt samvete över sitt fadderskap. Men det räcker att du tänker på ditt fadderbarn ibland, en tanke kan vara som en bön. Fadderskapet gäller dig och ditt fadderbarn, inga andra. Ni själva bestämmer vad ett gott fadderskap betyder för er. Att fadderbarnet vet att faddern finns – det räcker.

Läs hela intervjun i Kyrkpressen här

Mera info: