04.12. Onneksi olkoon: Airi, Aira | Palaute
Koko Helsinki

Perheneuvonta: ammatillista apua, kun parisuhde on solmussa

28.11.2023, 10:58

Ammatillista apua parisuhteen ongelmissa ja elämän kriisitilanteissa.

Lehti kalliolla

Helsingin seurakuntien perheneuvonta auttaa ja tukee parisuhteeseen ja perheeseen liittyvissä ristiriitatilanteissa. Ongelmien selvittely ulkopuolisen kanssa auttaa löytämään toisenlaisia tapoja ajatella, tuntea ja toimia sekä pääsemään eteenpäin vaikeasta elämänvaiheesta.

Ajankohtaista: Perheneuvonnan eroryhmä on hyvä mahdollisuus käydä läpi ja saada vertaistukea eron aiheuttamiin tuntemuksiin. Seuraava ryhmä alkaa 9.1.2024. Ilmoittaudu 15.12.2023 mennessä.

Miten perheneuvonnan asiakkaaksi pääsee

Voit ottaa yhteyttä kun

  • parisuhde on solmussa, esimerkiksi puhumattomuuden tai uskottomuuden takia
  • perheenjäsenten väliset suhteet ovat tulehtuneet
  • pohdit eroa tai tarvitset tukea erosta selviytymiseen
  • tarvitset apua elämän kriisitilanteessa.

Voit tiedustella keskusteluaikaa palveluohjaajaltamme alla olevista puhelinnumeroista. Voitte yhdessä arvioida, onko perheneuvonnasta apua tilanteessasi.

Valitse jo soittaessasi, mistä toimipisteestä toivot aikaa. Molemmat vaihtoehdot ovat samaa perheneuvontaa, joten valitsethan vain toisen.

Kallio (Kolmas linja 22)
p. 09 2340 2555 ma-pe klo 9-12

tai

Itäkeskus ja Tripla/Pasila (Turunlinnantie 3 ja Triplan kauppakeskuksen Fokus)
p. 09 2340 2542 ti-to klo 9-12


Runsaan kysynnän vuoksi perheneuvonta-aikoja ei pystytä tarjoamaan kaikille yhteydenottajille. Otamme vakavasti jokaisen yhteydenottajan tilanteen, mutta joudumme priorisoimaan asiakkuuksia. Etusijalla ovat tilanteet, joissa on syntynyt vakavaa huolta perheenjäsenten, erityisesti lasten, hyvinvoinnista.

Asiakkaaksi voit tulla yksin, yhdessä puolison kanssa tai perheenä. Järjestämme myös eroryhmiä ja parisuhdekursseja. Perheneuvojat ovat koulutettuja terapian asiantuntijoita.

Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja palvelun käyttäjille maksuttomia. Olet tervetullut, vaikka et olisi kirkon jäsen.


Familjerådgivning på svenska / Family Counselling in English

Familjerådgivning finns också på svenska.

Some of our family counsellors work also in English.


Saisitko apua kertaluonteisesta neuvottelusta?

Voit varata kertaluonteisen, tunnin pituisen ajan Helsingin seurakuntayhtymän sähköisestä asiointipalvelusta. Tapaamisessa perheneuvojan kanssa on mahdollista jäsentää omaa elämäntilannetta ja pohtia, miten omaa henkistä hyvinvointia voisi edistää. Voit käyttää ajan yksin, puolison tai perheen kanssa – juuri sillä kokoonpanolla, mikä tuntuu tarpeelliselta.

Kertaluonteiset ajat toteutetaan toistaiseksi etäyhteyden välityksellä. Kun olet varannut ajan, perheneuvojamme on sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla etäyhteyden sopimiseksi.

Muut kuin kertaluonteiset arviointiajat varataan ajanvarauksen kautta:
Kallio p. 09 2340 2555 ma-pe klo 9-12,
Itäkeskus ja Tripla/Pasila p. 09 2340 2542 ti-to klo 9-12.


M‍aksuton verkkoparisuhdekurssi käytössäsi

Pari Tunnetta -parisuhdekurssi on maksuton verkkokurssi parisuhteen tueksi. Se on osa Kirkon perheneuvonnan toimintaa. Kurssin tavoitteena on kehittää kumppaneiden välistä tunneyhteyttä ja antaa välineitä ristiriitojen käsittelemiseen. Kurssi soveltuu parhaiten pareille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä omasta itsestään ja parisuhteestaan sekä parantaa keskinäistä yhteyttä ja läheisyyttä. Omassa tahdissa suoritettavan kurssin tueksi on mahdollista varata yksi etävastaanottoaika perheneuvojalta sähköpostilla paritunnetta.helsinki@evl.fi.

Lue lisää ja aloita kurssi osoitteessa paritunnetta.fi.