11.12. Onneksi olkoon: Daniel, Tatu, Taneli, Daniela | Palaute
Koko Helsinki

Hyödyllisiä linkkejä itseopiskeluun

28.07.2022, 13:28
Tältä sivulta löydät hyödyllisiä linkkejä sekä itseopiskeluun että digiopastuksen vapaaehtoistyöhön tutustumiseen.

Klikkaa sinisiä tekstejä päästäksesi kyseiselle sivulle. Sivu aukeaa uuteen välilehteen.

Muistipuisto

Muistipuisto® on helppokäyttöinen ja innostava verkkosivusto, joka sisältää aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä. Käyttäjä oppii puistossa myös aivojen toimintakykyä edistäviä keinoja.

SeniorSurf

SeniorSurf rohkaisee ikäihmisiä digilaitteiden äärelle. Opastusmateriaalit-osioon on koottu aineistoa digiopastajien tueksi sekä suoraan seniorien käytettäväksi. Lisäksi sivulta löytyy vinkkejä erilaisiin digitapahtumiin.

Vertaisopastusta Enter ry:n senioreilta

Vapaaehtoisvoimin toimiva Enter ry. tarjoaa maksutonta ja henkilökohtaista digineuvontaa. Nettisivuilta löydät tietoa myös Enter ry:n järjestämistä tapahtumista.

Opiskele itse Enter ry:n materiaaleja hyödyntäen.

Enter ry:n Facebook-sivuilta saat tietoa koulutuksista sekä vinkkejä digilaitteiden turvalliseen ja hyödylliseen käyttöön.

Ylen digitreenit

Digitreeneistä löydät apua ja niksejä puhelimen, tietokoneen ja digipalvelujen käyttöön. Voit tehdä erilaisia testejä, katsoa videoita tai lukea vinkkejä laitteiden käyttöön.

Ylen digitreenien Facebook-ryhmästä voi kysyä apua erilaisiin pulmiin. Huom. kommentoiminen vaatii rekisteröitymisen Facebookiin.

HelsinkiMission digituen vapaaehtoiset auttavat joko kotonasi tai etänä.

Digi- ja väestötietoviraston Suomidigi-sivuille on koottu tietoa digitukijoille. Voit tutustua digiopastuksen periaatteisiin sekä kehittää osaamistasi heidän tuottamien materiaalien avulla.