Mikael Agricolan kirkko

Suomen kirjakielelle pohjan luoneen piispa Mikael Agricolan nimikkokirkko kohoaa Punavuoren ja Eiran kattojen ylle. Agricolan kirkko on ollut edelläkävijä monissa uudistuksissa. Uudenlaista seurakuntaelämää Helsingin ydinkeskustaan rakentava Agricolaliike on toiminut sen suojissa vuodesta 2009.

Agricolaliike on Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan, Helsingin seurakuntayhtymän, Tuomasmessun ja HelsinkiMission verkosto. Osallistavaa epäilijöiden jumalanpalvelusta - Tuomasmessua - on vietetty kirkossa vuodesta 1988. Agricolaliikkeen uudet nettisivut löydät osoitteesta www.agricolaliike.fi.

Mikael Agricolan kirkko on Helsingin aktiivisin kirkko mitattuna messukävijöillä ja toimintaan osallistuvilla. Kävijöistä huomattava osa on nuoria aikuisia ja aikuisia.

Agricolan toiminta on laajaa ja monipuolista: messuja, kerhoja, piirejä sekä muita tapahtumia ja yhdessäoloa. Tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyö toimii Agricolassa. Lapsille ja perheille on kerhotoimintaa viitenä päivänä viikossa.

Diakoniaruokailu tiistaisin tarjoaa edullisen aterian työttömille ja vähävaraisille. Joka sunnuntai vietetään neljää messua: Agricolan perinteinen messu, anglikaaninen messu, afrikkalainen messu ja Tuomasmessu.

Keskiviikkoiltapäivisin Krypta täyttyy seniori-ikäisistä, jotka tulevat kuuntelemaan Seniorifoorumin luentoja ja tapaamaan tuttuja. Agricolamessu joka keskiviikkoilta on monelle nuorelle ja nuorelle aikuiselle viikon kohokohtia.

Kuva: Jussi Rekiaro


Agricolaliikkeen nettisivut: www.agricolaliike.fi

Henrik Wikström
seurakuntapastori, rippikoulut, Agricolaliikkeen
toiminnanjohtaja
09 2340 6167, 050 439 0081
henrik.wikstrom@evl.fi

Mikael Agricolan kirkko
Tehtaankatu 23, 00150 Helsinki
Kirkko on avoinna päiväsaikaan ja tilaisuuksien yhteydessä.
09 2340 6123
Tilavaraukset: tilavaraukset.tuomiokirkkosrk@evl.fi
Kartta
Reittiopas

Liikuntaesteisten kulku kirkkkoon

Sepänkadun puolelta on kulku kirkkosaliin katutasosta. Tehtaankadun puolelta pääsee katutasosta kirkon alakertaan eli kryptaan, josta on hissi kirkkosaliin. Ilmoita tulostasi etukäteen tilavaraussihteerille p. 09 2340 6111, niin henkilökunta tietää varautua ja avata ovet. Jos tarvitset välitöntä apua liikkumisessasi, ota yhteyttä kirkon suntioon p. 09 2340 6123.

-----------------------

Esite: Mikael Agricolan kirkko (pdf, 0.56 Mt)

---------------------