14.08. Onneksi olkoon: Onerva, Kanerva | Palaute
Roihuvuoren seurakunta

Tiedote mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle

Roihuvuoren seurakunta

22.12.2021, 14:38
Su 19.12. Roihuvuoren kirkon messussa klo 10 olleella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartuna. Samoin toisella henkilöllä Roihuvuoren kirkon Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa klo 18. Muut paikalla olleet henkilöt ovat saattaneet altistua virukselle.
Kädet kumihanskoissa pitelevät maskia.

Roihuvuoren kirkossa su 19.12. klo 10 messussa ja klo 18 Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa olleet henkilöt ovat mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle. Heitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti 14 päivän ajan 2.1.2022 asti.

Koronatestiin tulee hakeutua välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee ja jäädä kotiin odottamaan tulosta. Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettäväksi, kunnes negatiivinen testitulos on saatu ja oireet ovat ohi.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Aikuiset ja 15 vuotta täyttäneet nuoret voivat varata ajan koronavirustestiin tekemällä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Sivuilla voi varata ajan myös alle 15-vuotiaan huollettavan puolesta. Ajanvaraukseen voi tunnistautua esimerkiksi pankkitunnuksilla.

Helsinkiläiset ja helsinkiläisten alaikäisten huoltajat voivat varata ajan koronavirustestiin myös soittamalla koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18)

Muiden Uudenmaan kuntien asukkaat voivat tehdä itselleen oirearvion ja varata ajan verkossa osoitteessa https://koronabotti.hus.fi/. Muiden kuin Uudenmaan kuntien asukkaiden tulee olla yhteydessä oman kunnan terveydenhuoltoon testiin pääsemiseksi.