14.04. Onneksi olkoon: Taito | Palaute
Roihuvuoren seurakunta

Nopea apu parisuhdeongelmiin – kirkon perheneuvojat tarjoavat kertaluonteista perheneuvontaa pääkaupunkiseudulla

07.02.2023, 11:33 /  päivitetty 07.02.2023, 14:11
Kirkon perheneuvojat ovat tarjonneet maksuttomia kertakäyntejä Helsingissä vuodesta 2019 alkaen, Nyt niitä on saatavana myös Espoossa ja Kauniaisissa ja tästä helmikuusta lähtien myös Vantaalla.
Piirroskuva jossa perhosia ja ihmisten kasvoja

Kertakäynnillä on mahdollista keskustella terapiatyön ammattilaisen kanssa omasta elämäntilanteesta ja ihmissuhteista.

– Helposti varattava kertatapaaminen antaa mahdollisuuden keskustella lähisuhteisiin liittyvistä kysymyksistä matalalla kynnyksellä. Ei tarvitsee jännittää, onko oma asia riittävän iso. Toivon, että tapaamiset rohkaisevat ottamaan mieltä kaihertavat asiat puheeksi ajoissa, toteaa Espoon seurakuntien perheneuvoja Marko Autio.

1–1,5 tunnin mittaisen kertakäyntiajan perheneuvojalla voi käyttää yksin, kumppanin tai perheen kanssa – juuri sillä kokoonpanolla, mikä tuntuu tarpeelliselta.

Kertatapaamiset toteutetaan Espoon ja Helsingin seurakuntien perheneuvonnassa etätapaamisina. Vantaan seurakuntien perheneuvonnan kautta voi puolestaan varata joko tapaamisen vastaanotolla tai etäyhteyksin.

Helsinkiläisasiakkaat tyytyväisiä kertaneuvontaan ja perheneuvojien ammattitaitoon

Varhaiskasvatuksen ohjaaja Elisa Uurtio Leppävaaran seurakunnasta tutki Diakonia-ammattikorkeakoulun opinnäytetyössään 19 helsinkiläisen asiakkaan kokemuksia kertaluonteisesta perheneuvonnasta syksyllä 2021.

– Asiakkaiden kokemukset olivat pääosin hyvin myönteisiä. Ihmiset kokivat, että he saivat apua ja uusia näkökulmia tapaamisesta. Asiakkaat kiittivät myös perheneuvojia ammattitaidosta, summaa Uurtio.

Kertaluonteinen perheneuvonta sopii hyvin tilanteisiin, joissa ihminen kaipaa jäsennystä elämäntilanteeseensa tai ajatuksiinsa tai jonkin yksittäisen parisuhteen tai perheen asian käsittelyyn.

– Jos perheessä tai parisuhteessa on solmukohta, josta ei päästä eteenpäin ilman ulkopuolista apua, siihen kertakäynti tepsii. Kertakäynnillä asiaa voi purkaa yhdessä ammattilaisen kanssa ja saada vinkkejä myös jatkotyöstöön.


Kertakäyntien lisäksi perheneuvonnasta on mahdollista saada apua "perinteisemmin" useamman kerran neuvotteluin, joko henkilökohtaisesti tai etänä tavaten. Tiedustelut puhelimitse perheneuvonnan ajanvarauksesta.

Kirkon perheneuvonta on maksutonta ja kaikille avointa, eikä se vaadi kirkon jäsenyyttä.