27.02. Onneksi olkoon: Torsti | Palaute
Roihuvuoren seurakunta

Naapurikassikeräys laajenee Saaren kauppakeskukseen -Voit osallistua keräykseen 5.2. ostamalla jonkin tuotteen kauppareissulla

Roihuvuoren seurakunta

29.01.2020, 15:32 /  päivitetty 29.01.2020, 15:12
Naapurikassikeräys Herttoniemi

Suosittu naapurikassikeräys järjestetään nyt myös Saaren kauppakeskuksen aulassa 5.2. klo 16-19. Ideana on, että kaupassa käydessään voi ostaa jonkin säilyvän tuotteen tai vaikka hygieniatarvikkeen ja laittaa sen keräyskärryihin. Helposti pilaantuvaa tuoretavaraa ei kannata ostaa, koska kylmäsäilytysketjua ei voi taata. Mutta mitä tahansa ruuanlaittoon sopivaa säilyvää voi lahjoittaa, Seurakunnan diakoniatyöntekijät toimittavat tavarat edelleen alueella asuville tarvitseville perheille tai yksin asuville.

Viime vuonna Herttoniemen K-Supermarket Hertassa järjestettiin useita naapurikassikeräyksiä, joista tuli niin suosittuja, että keväälle järjestettiin keräys noin kerran kuukaudessa. Roihuvuoren seurakunnan diakoniatyöntekijä Kristiina Selin kävi tutustumassa keräykseen paikan päällä ja oivalsi, että samaa voisi tarjota laajasalolaisille.

Voi olla vaikea uskoa, että naapurissa asuu joku jonka rahat eivät riitä ruokaan. Se on kuitenkin todellisuutta myös täällä Laajasalossa.

-Meidänkin alueella asuu sekä paljon hyvin toimeen tulevia että penniä venyttämään joutuvia ihmisiä. Sitä eivät kaikki tajuakaan, että jollain ihan omassa naapurissa asuvalle ei rahat tahdo riittää ruokaan. Tämä on todella helppo ja konkreettinen tapa auttaa naapuria, ja ainakin Herttoniemessä ihmiset innostuivat keräyksestä. Siihen lähti myös mukaan vapaaehtoisia auttamaan, diakoniatyöntekijä Kristiina Selin Roihuvuoresta kertoo.