22.09. Onneksi olkoon: Mauri | Palaute
Roihuvuoren kirkko

Helmikuun alun konserteissa soi Arvo Pärt ja tuetaan Yhteisvastuu -keräystä

Seurakuntayhtymä

30.01.2020, 14:24 /  päivitetty 30.01.2020, 14:33
Seeli Toivio (kuvassa) esiintyy Talvi-illan laulukonsertissa.
Muusikko Seeli Toivio poseeraa juhlamekossa sellon kanssa

Perjantaina 31.1.

Dedications 5 klo 18 Meilahden kirkossa, Pihlajatie 16, 00270 Helsinki. Saksofoni Suomessa 100 vuotta. Olli-Pekka Tuomisalo, saksofoni, ja Risto-Matti Marin, piano, esittävät Tapani Länsiön, Eero Hämeenniemen ja Paavo Heinisen saksofonisonaatit. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e.

Lauantaina 1.2.

Arvo Pärt – Sakraalinen minimalismi klo 18 Alppilan kirkossa, Kotkankatu 2, 00510 Helsinki. Kamarimusiikki yhdistyy ääniterapiaan. Konsertissa esitetään maailmankuulun virolaisen säveltäjän Arvo Pärtin teoksia epätavallisella kokoonpanolla – urut, viulu ja arkaaiset gongit. Esiintyjinä Leena Laas, viulu, Kenny Salazar, piano, Lilia Märtmaa ja Deniss Vinogranov, gongit ja akustiset tehosteet.

Konsertissa kuullaan Pärtin teokset Fratres, Für Alina, Spiegel im Spiegel, Variationen zur Gesundung von Arinuschka, Ukuaru valss sekä Passacaglia. Liput 20,50 e linkin takaa osoitteesta, alennettu hinta 17,50 e alkaen 2 lipusta, 25 e konserttipäivänä. Konsertti kestää 1,5–2 tuntia ilman taukoa. Ovet avataan klo 17.30.

Arvo Pärtin musiikkityylille viitataan usein nimellä "uusi yksinkertaisuus" sekä "sakraalinen minimalismi" tai "uudenlainen siunausmusiikki".

Hän itse määrittelee itsensä muodollisesti:

”Jokainen lause on oma hengenveto. Sen sisäinen kipu ja sen poistuminen ovat yhteydessä toisiinsa ja muodostavat hengityksen. Taukojen aikana tulee oppia kuuntelemaan hiljaisuutta, tuntemaan kunkin äänen tuottama värinä, sen kesto, siirtyminen seuraavaan ääneen ja sen vaiheen paino. Kiirehtimättä, tulee arvioida jokainen askel pisteestä toiseen nuottipaperilla. On otettava seuraava askel vasta sen jälkeen, kun on käynyt läpi kaikki mahdolliset nuottien variantit ”puhdistustulen” kautta. Vain sen läpi käynyt ääni voi olla täydellinen.”

Antoni Lliteres ja Eurooppa -konsertti klo 18.30 Kannelmäen kirkossa, Vanhaistentie 6, 00420 Helsinki. Barokkimusiikkia Mallorcalta. Irene Mas, sopraano, ja mallorcalaisen barokkifestivaalin yhtye. Musiikkia säveltäjiltä Lliteres, Conti ja Telemann. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen tukimaksu Suomalaiselle barokkiorkesterille eli FiBOlle. Järjestäjinä FiBO ja Kannelmäen seurakunta.

Rajaton jazz-festivaali klo 19 Hyvän Paimenen kirkossa, Palosuontie 1, 00660 Helsinki. Inna Vysotska, laulu, ja The Untouchables. Liput käsittelykuluineen 17,50 e Ticketmasterista tai ovelta tuntia ennen konsertin alkamista.

Sunnuntaina 2.2.

Mozartin musiikkia Kynttilänpäivän messussa klo 10 Kannelmäen kirkossa, Vanhaistentie 6, 00420 Helsinki. Messussa kuullaan W.A. Mozartin kauneinta kuoro- ja instrumentaalimusiikkia, jota esittävät Vokaaliyhtye CantoNovo, Anne Myllylä, urut, sekä Virve Ruokokoski, klarinetti. Messun toimittavat papit Nina Rajamäki ja Virpi Koskinen. Vapaa pääsy. Kolehti kerätään Yhteisvastuukeräykselle, joka toteutetaan teemalla Vanhemmuuden tukeminen. Messun jälkeen on tarjolla kirkkokahvit ja keittolounas Yhteisvastuukeräyksen hyväksi sekä tietoa vuoden 2020 Yhteisvastuukeräyksestä.

Nimitys kynttilänpäivä juontaa keskiaikaisesta tavasta vihkiä vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Juhlan raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailmaan.

Maanantaina 3.2.

Yhteislaulut klo 13 Fokuksessa, kauppakeskus Mall of Tripla, 5. krs, Pasilan Asema-aukio 1 A, 00520 Helsinki. Yhteinen lauluhetki kanttorin johdolla vaihtuvilla teemoilla. Yhteislaulut järjestetään pitkin kevättä maanantaisin 11.5. asti. Seuraavan kerran ma 10.2. Vapaa pääsy.

Tiistaina 4.2.

Lasimaalaus-kuorokonsertti klo 18.30 Roihuvuoren kirkossa, Tulisuontie 2, 00820 Helsinki. Kaari-ensamble esittää musiikkia säveltäjiltä Aho, Johansson, Komulainen, Kortekangas, Kuula, Havrøy, Rehnqvist, Sidoroff ja Tormis. Kuoroa johtaa Saara Aittakumpu. Vapaa pääsy, kolehti Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Talvi-illan laulukonsertti klo 19 Paavalinkirkossa, Sammatintie 5, 00550 Helsinki. Lahtelainen mezzosopraano Seeli Toivio esiintyy talvisessa konsertissa. Häntä säestää pianotaiteilija Collin Hansen. Ohjelmassa on mm. Toivo Kuulan, Oskar Merikannon, Jean Sibeliuksen ja Camille Saint-Saensin lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 15 e (maksukortit käy).

Seeli Toivio on musiikin tohtori ja kansainvälinen muusikko. Hänet on tunnettu aiemmin sellovirtuoosina, joka on esiintynyt mm. New Yorkin Carnegie Hallissa, Euroopan eri maissa sekä Japanissa.

Keskiviikkona 5.2.

Sid Hillen pianokonsertti klo 10.15 Temppeliaukion kirkossa, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki. Sid Hille soittaa meditatiivista improvisaatiomusiikkia pianolla. Vierailumaksu 3 e. Vastaava konsertti on myös seuraavana keskiviikkona 12.2.

Perjantaina 7.2.

Töölön kirkko 90 vuotta: Taidebileet klo 18–23 Töölön kirkon seurakuntasalissa, Topeliuksenkatu 4, 00260 Helsinki. Töölön kirkon 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vietetään Taidebileitä musiikin ja taiteen merkeissä. Esiintymässä bilebändi Coverty, jonka jäsenistä suuri osa on 1980-luvun töölöläisnuoria. Yhtye soittaa sekä kotimaista että ulkomaista pop- ja rockmusiikkia Beatlesistä Abbaan ja Juha Tapioon. Tapahtumassa on mahdollisuus osallistua ohjattuun taidepajaan Miisu Viidan johdolla Töölön kirkon lastentilassa. Taidebileissä on mukana myös kuvataiteilija Heikki Huotari, jonka tauluja ja lasitöitä on esillä kirkon pienessä neuvotteluhuoneessa. Runonlausuntaa esittävät Töölön seurakunnan seurakuntapastori Jukka Valkama ja lastenohjaaja Sirpa Huhtamäki. Mukana ovat myös viulisti Hannu Vasara ja Töölön seurakunnasta kanttori Tuomas Karjalainen, seurakuntapastori Tuomas Meurman sekä nuorisotyönohjaaja, DJ Mikko Saari. Tarjolla on ruokaa, juomaa ja hyvää seuraa! Tilaisuus on maksuton, ja se on suunnattu täysi-ikäisille.

Töölön kirkko täyttää 90 vuotta huhtikuussa 2020. Tapahtuma on osa Töölön kirkon 90-vuotisjuhlavuotta.

Sunnuntaina 9.2.

Strangers in Paradise – musikaalikonsertti klo 15 Huopalahden kirkossa, Vespertie 12, 00320 Helsinki. Johanna Lesonen, Kalle Virtanen ja Ronnie Karlsson, laulu, Stefanie Tuurna, piano. Ohjelmassa on monipuolinen kokoelma modernia ja klassista näyttämömusiikkia, mukana myös Suomessa harvemmin kuultuja helmiä mm. teoksista Chess, Man of La Mancha, Jesus Christ Superstar, Kismet sekä Les Miserables. Esiintyjät ovat monipuolisia musiikin ammattilaisia, joilla on laaja kokemus sekä klassisesta että kevyestä musiikista. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Resonaarin Valoilmiö-konsertti klo 18 Kulosaaren kirkossa, Werner Wirénin tie 6, 00570 Helsinki. Erityismusiikkikoulu Resonaarin konsertti. Vapaa pääsy.

Vaivatun vaellus – 15 Siionin virttä liedin tapaan klo 18 Myllypuron kirkossa, Neulapadontie 12, 00920 Helsinki. Juhani Haapasalon sovittama Vaivatun vaellus -laulusarja Siionin virsistä liedin tapaan – sovitettuna baritonille ja pianolle. Elämä – matka – vaellus. Joskus raskasta vaivaisen vaellusta, mutta usein myös suurta virkistystä ja iloa. Nyt kutsumme teitä kanssamme Vaivatun vaellukselle, laaksoihin ja kukkuloille. Matkaeväänä armo, matkasauvana risti. Lauluja tulkitsevat laulutaiteilija Esa Ruuttunen ja pianotaitelija Risto Lauriala. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Georgialaisen lauluyhtye Rivoreran konsertti klo 19 Kallion kirkossa, Itäinen papinkatu 2, 00530 Heslinki. Ohjelmisto koostuu georgialaisesta ortodoksisesta kirkkomusiikista á capella sekä kansanlaulusta osin perinteisillä soittimilla. Liput 22,50 e Lippupisteestä, www.lippu.fi, ja 25 e tuntia ennen ovelta käteisellä.

Tiistaina 11.2.

Lämpöä talvi-iltaan – Arja Koriseva klo 19 Temppeliaukion kirkossa, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki. Lions Club Helsinki Pikku Huopalahden hyväntekeväisyyskonsertti. Liput 33,50 e Lippupisteestä, www.lippu.fi, klubin jäseniltä ja ovelta tuntia ennen konserttia.

Torstaina 13.2.

Ystävänpäivän musiikkimatinea klo 13 Maunulan kirkossa, Metsäpurontie 15, 00630 Helsinki. Yhteislauluja ystävyydestä ja musiikkiesityksiä, joita esittävät Luoteis-Helsingin musiikkiopiston oppilaat. Juontajana Elisa Hapuli. Kahvitarjoilu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Vapaa pääsy.

Meditatiivinen gong-konsertti klo 18.30 Kampin kappelissa, Narinkkatori, Simonkatu 7, 00100 Helsinki. Muusikko Antti Tolvi soittaa hienoviritetyillä gongeilla ja elektroniikalla. Soittotapaa voi kuvailla kokeelliseksi ja uudistavaksi. Tekniikka tuottaa gongeista loputtomat melodiat ja yläsävelsarjat. Vapaa pääsy. Tule ajoissa paikalle, sillä kappelin ovet sulkeutuvat konsertin alettua! Kappeliin mahtuu vain 60 kuulijaa.

Ystävänpäivän konsertti Diiva Svengaa klo 19–21 Hyvän Paimenen kirkossa, Palosuontie 1, 00660 Helsinki. Laulusolisti Mari Palo ja Tapiola Big Band. Mari Palon tulkitsemien laulujen lisäksi ohjelmassa on orkesterinumeroina tuttuja ooppera-alkusoittoja, joissa rytmipoljentona on svengaavaa svingiä ja soinnuissa mehukkaita jazz-värejä. Konsertti on samalla LC Pakinkylän 40-vuotisjuhlakonsertti. Liput 25 e Tuula Kiviojalta p. 040 531 8810, Pentti Mattilalta p. 045 126 9974 ja ovelta. Kesto 2 h, väliaika. Väliaikatarjoilu sisältyy lipun hintaan. Järjestäjinä Lions Club Pakinkylä ja Pakilan seurakunta.