02.07. Onneksi olkoon: Maria, Maija, Mari, Meeri, Marika, Maiju, Maaria, Maikki, Kukka-Maaria | Palaute
Puotilan kappeli

Vartiokylän seurakunta tiedottaa: Säännöllinen viikkotoiminta, leirit, retket, yhteisöruokailut, konsertit ja muut kokoontumiset perutaan ainakin 13.4. asti!.

Vartiokylän seurakunta

12.03.2020, 21:00 /  päivitetty 16.03.2020, 19:38
Vartiokylän seurakunta pyrkii ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä perumalla lähes kaikki tapahtumat ja kokoontumiset ajalla 13.3.-13.4.2020. Seurakunta huolehtii poikkeusaikanakin alueen ihmisten hengellisistä ja henkisistä tarpeista. Tiedotamme käytännön järjestelyistä lisää tiistaina 17.3.
Taustalla sinisellä pohjalla koronaviruskuvioita, edessä neljä piirrettyä naamaa hengityssuojat suun edessä.

Valtioneuvosto on torstaina 12.3. antanut ohjeet koronavirusepidemian torjuntaan ja kirkkohallitus on kehottanut vakavasti harkitsemaan pitääkö seurakunnan luopua kokoontumisista, jotka eivät ole pakollisia.

Vartiokylän seurakunta haluaa omalta osaltaan hillitä viruksen leviämistä. Toiminnan peruuttaminen määräajaksi on perusteltua erityisesti siksi, että seurakunnan toimintaan osallistuu paljon ikäihmisiä, jotka on luokiteltu riskiryhmään.

Jumalanpalvelukset Vartiokylän seurakunnassa

Seurakunta turvaa perustehtävänsä pitämällä Vartiokylän kirkon klo 11 sunnuntain jumalanpalvelukset sanajumalanpalveluksena minimimiehityksellä ja ilman vapaaehtoisia avustajia. Torstaisin klo 18 pidämme sanajumalanpalveluksen Puotilan Kappelissa.

Kirkollisista toimituksista hautajaiset toimitetaan sovitusti. Kaste- ja vihkiperheiden kanssa voidaan keskustella, siirretäänkö toimituksen ajankohtaa myöhemmäksi. Papit eivät kuitenkaan osallistu toimituksen jälkeisiin juhliin.

Edellä mainittujen lisäksi koululaisten iltapäiväkerhot ja diakonian taloudellinen tuki jatkuvat tavalliseen tapaan. Kirkkoherranvirasto palvelee puhelimitse tai sähköpostitse. Kaikki säännöllinen viikkotoiminta, leirit, retket, yhteisöruokailut, konsertit ja muut kokoontumiset perutaan.

Ethän jää yksin, jos tilanne askarruttaa. Kirkon keskusteluapua on tarjolla päivittäin klo 18-24 numerossa 0400 22 11 80. Myös seurakuntamme työntekijät ovat sinua varten:

Tarjolla tukea ja keskusteluapua seurakuntamme työntekijän kanssa! Voit soittaa numeroon 0505325445. Työntekijämme on tavoitettavissa päiväsaikaan.


Diakoniatyöntekijät vastaavat arkisin yhteydenottoihisi numeroista 09 2340 6450 (Leena) ja 09 2340 6451 (Merja) ja sähköpostitse leena.nygard@evl.fi tai merja.a.korhonen@evl.fi. Muiden työntekijöidemme yhteystiedot löydät verkkosivujen ”Palvelut ja yhteystiedot” -välilehdeltä.