26.09. Onneksi olkoon: Kuisma | Palaute
Puistolan kirkko

"Älä itke", sanoo Jeesus sunnuntain evankeliumissa | Tervetuloa kirkkoon!

Malmin seurakunta

04.10.2019, 09:24 /  päivitetty 04.10.2019, 09:34
Sunnuntaisin Malmin seurakunnassa vietetään messua useissa kirkoissa. Messuja on pitkin päivää.
Kuvassa siluetti keltaoranssista lehdestä ja oksasta, taustalla muuttolintuja.

Tulevan sunnuntain tekstien aiheena on "Jeesus antaa elämän". Sunnuntaita kutsutaan evankeliumitekstien vuoksi myös pikku pääsiäiseksi tai syksyn pääsiäiseksi.

Kirkkokäsikirja kuvaa sunnuntain aihetta näin: "Jeesus on voittanut ihmistä ja koko luomakuntaa uhkaavan kuoleman vallan. Siksi häneen uskovilla on toivo, joka kantaa yli kuoleman rajan. Kerran luomakuntakin vapautetaan katoavaisuuden orjuudesta."

Lisätietoa sunnuntain aiheesta: Kirkkokäsikirja, Suomen evankelis-luterilainen kirkko

Pastori Martta Paijola pohdiskelee sunnuntain saarnaa valmistellessaan:

– Meidän on vaikea löytää sanoja, kun kohtaamme läheisensä menettäneen ihmisen. Jeesus sanoo yksinkertaiset sanat leskiäidille: "Älä itke." Kun kohtaamme surevan, voimme olla läsnä, kuunnella ja välittää. Ehkä voimme – jos ei ihan heti, niin myöhemmin – lohduttaa ikuisen elämän ja jälleennäkemisen toivolla, uskomme antamalla lohdulla.

– Syksyinen luonto kertoo luopumisesta, kasvukauden loppumisesta, maisema muuttuu paljaaksi. Kuitenkin, kun katsot puiden oksia, niissä on silmut tulevaa kevättä varten. Uusi kevät odottaa.

Musiikkia messuissa ja sunnuntai-illan iloksi

Ensi sunnuntaina useassa messussa kuullaan myös muuta musiikkia perinteisen virsilaulun lisäksi.

Malmin kirkossa mukana messussa on Malmin kirkkokuoro, Viikin kirkossa vietetään kantelemessua ja Pukinmäen Portin hartaudessa mukana on Post Iucundam -kuoro.

Pihlajamäen perhemessua ovat toteuttamassa myös pienet muskarilaiset. Perhemessun jälkeen tarjolla on kasvissosekeittoa.

Jos et ehdi messuun, mutta haluaisit hiljentyä seuraavan viikon alkuun, siihen on mahdollisuus myös sunnuntaikonsertissa Viikin kirkossa klo 18.

Tiia Maria Saaren konsertissa kuullaan Straussin liedejä ja Bo Carpelanin runoja. Esittäjinä Tiia Maria Saari, sopraano, Mindaugas Neverovas, piano, ja Kullervo Latvanen, lausunta. Vapaa pääsy, ohjelman hinta 10 e.

Messut sunnuntaina 6.10.

‍Näiden lisäksi hartaus Pukinmäen Portissa klo 14.