03.02. Onneksi olkoon: Hugo, Valo | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Päiväkerho kutsuu 2-4-vuotiaita Pitäjänmäen kirkolle syksyllä 2022

11.03.2022, 10:12 /  päivitetty 18.06.2022, 05:30
2-4 -vuotiaalle päiväkerhopaikka ensi syksyksi? Pitäjänmäen seurakunnan päiväkerhon kerhopäivät ovat kaudella 2022-2023 tiistai ja torstai. Ilmoittautua voi maanantaihin 15.8. saakka ja kerhokauden aikana mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella ottamalla yhteyttä varhaiskasvatuksen ohjaajaan.
lapset rakennuspalikoiden kanssa lattialla

Pitäjänmäen kirkolla (Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki) tarjotaan toimintakaudella 2022-2023 päiväkerho. Kerho kokoontuu tiistaisin ja torstaisin klo 9.00-11.30 viihtyisissä lastentiloissa.

Päiväkerhopaikkaa voi hakea lapselle, joka on elokuussa kerhon alkaessa 2-4 -vuotias.

Päiväkerhoa ohjaavat yhdessä kaksi kokenutta seurakunnan lastenohjaajaa, Anna ja Sari. Päiväkerho on maksuton.

Päiväkerhoryhmä muodostetaan ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan. Emme edellytä hakijaperheiltä seurakunnan alueella asumista tai seurakunnan jäsenyyttä.

Päiväkerhoryhmän minimikoko on 6 lasta (maksimiryhmäkoko on 8 lasta).

Päiväkerhon syyskausi alkaa tiistaina 16.8. (tutustumispäivällä vanhempien kanssa).

Ilmoitamme tarkemmasta syyskauden aikataulusta elokuussa sähköpostilla.

Muistathan ilmoittaa jos tilanteenne päiväkerhohaun suhteen muuttuu, esim. jos otatte vastaan päiväkotipaikan!

Päiväkerhossa pyrimme joustavasti huomioimaan perheiden arjen tarpeita ja tilanteita: Perheen tarvitessa on sovittavissa hieman aikaisempi tuontiaika kerhoaamuihin. Tarvittaessa voit tarjota lapsellesi mikrolämmitetyn lounaan kerhon jälkeen kirkolla, leikkipihan eväspöydissä tai myös sisätiloissa.

Täytä päiväkerhohakemus seurakuntien sähköisessä asiointipalvelussa maanantaihin 15.8.2022 mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ.

Voit jättää hakemuksen myös sillä toiveella, että lapsi aloittaisi vasta tammikuussa 2023, esimerkiksi jos hän täyttää 2 vuotta vasta syksykuukausina.

Huom! Hakemuksessa kannattaa kertoa, mikäli olette hakemassa päiväkerhopaikkaa vain syyskaudeksi ja siirtymässä tammikuussa päiväkotiin.

Järjestämme päiväkerhon lisäksi muina arkipäivinä (ma, ke, pe) mm. avoimia perhekerhoja ja Olkkari-toimintaa koko perheelle. Niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Perhekerhoissa ja Olkkarissa osallistujat pääsevät päiväkerhon tavoin myös nauttimaan hartaus- ja laululeikkihetkistä, kädentaitopisteistä, monipuolisista leikkimahdollisuuksista ja muihin samanikäisiin tutustumisesta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Kerhokauden aikana vapaita päiväkerhopaikkoja voi tiedustella varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustoselta p. 040 519 0402 tai sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi.


Mikä on seurakunnan päiväkerho?

Päiväkerhot ovat kristillistä varhaiskasvatusta tutussa, kiinteässä lapsiryhmässä.

Päiväkerho on turvallinen kasvupaikka, jossa lapsi tulee kohdatuksi kokonaisvaltaisesti ikäkaudelleen merkityksellisillä tavoilla kuten leikin äärellä.

Työntekijät ovat varhaiskasvatuksen ammattilaisia, seurakunnan lastenohjaajia, jotka suunnittelevat pedagogista toimintaa lasten kiinnostuksenkohteiden, tarpeiden ja aloitteiden pohjalta.

Kerhossa vahvistetaan ryhmässä toimimisen taitoja ja otetaan huomioon lapsen ainutlaatuisuus sekä vahvuudet. Kerhossa painottuvat ilon ja onnistumisen kokemukset.

Ryhmässä syntyvät ystävyyssuhteet ja lämmin suhde ohjaajiin ovat lapselle tärkeitä. Päiväkerhomme on luotettava - meillä on toimivat sijaisjärjestelyt emmekä joudu pääsääntöisesti koskaan perumaan kerhoaamuja. Sijaisina toimii seurakuntamme muita nykyisiä ja entisiä varhaiskasvatuksen ammattilaisia.

Päiväkerhossa lapsi saa kokea Taivaan Isän suojaa mm. laulujen, rukousten ja kertomusten kautta. Koko perhettä kutsutaan mukaan perhetapahtumiin päiväkerhovuoden varrella.

Kerhopäivinä lapsi osallistuu monipuoliseen toimintaan leikkien, musisoiden, liikkuen, tutkien ja ihmetellen. Lastenkirjallisuus, kädentaidot ja muut ilmaisun ja taiteen muodot ovat osa kerhopäiviä. Kerhossa on myös mieluinen eväshetki. Toisinaan ulkoilemme leikkipihalla, juhlimme tai tutkimme kirkkosalia ja muita seurakunnan tiloja. Päiväkerho tarjoaa paljon hyvää lapsesi kasvun, oppimisen ja hyvinvoinnin tueksi.

Päiväkerhotoiminnassa vanhempien/muiden lähiaikuisten kanssa tehdään yhteistyötä muun muassa vaihtaen päivittäiset kuulumiset, järjestäen syksyisin vanhempainilta ja toteuttaen lapsikohtainen yksilöllinen kasvatuskeskustelu.

Huomaa: päiväkerhoon voi osallistua myös esimerkiksi (yksityisen) hoitorinki- / tai perhepäivähoitajan tuomana eikä seurakunnan päiväkerhoon osallistuminen vaikuta esimerkiksi yksityisen hoidon tukeen.

Tutustu Helsingin seurakuntien yhteiseen varhaiskasvatussuunnitelmaan ↗

Lue lisää Pitäjänmäen seurakunnan varhaiskasvatus- ja perhetoiminnasta keväällä 2022 ↗

Tutustu muiden helsinkiläisseurakuntien päiväkerhotarjontaan (Pitäjänmäkeä lähimpänä ovat Munkkiniemen ja Töölön seurakuntien päiväkerhot)