28.09. Onneksi olkoon: Arja, Lenni | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Odotuksen sävyt -vertaisryhmä lasta odottaville elo-syyskuussa 2022 Pitäjänmäen kirkolla

23.05.2022, 16:57 /  päivitetty 05.09.2022, 10:07
ALKUSYKSYN RYHMÄ ON TÄYNNÄ. Tiedotamme alkuvuoden 2023 lasta odottavien toiminnasta mahdollisimman pian. Lasta odottavien ryhmiä järjestetään syksyllä 2022 Herttoniemen seurakunnassa, Paavalin seurakunnassa ja Vantaan seurakunnissa (Tikkurilan kirkolla).
raskaana olevan äidin vatsa, äidin käsi, teksti Odotuksen sävyt ryhmä ensimmäistä lastaan odottaville äideille

Voit olla Sanna Yli-Koski-Mustoseen yhteydessä tahtoessasi etsiä syksylle-talvelle 22-23 vertaistuellista lasta odottavien ryhmää. Muita yhteystietoja: Paavalin seurakunta Odottajien teehuone, Tuija Heinonen p.050 380 4194, Vauva tulossa! -kehollinen ryhmä lasta odottaville, Tiina Koivulintu p. 0504210697 , Vauva tulossa -ryhmät Tikkurilan ja Hakunilan seurakunnat yhdessä Tikkurilan kirkolla, Päivi Romula p. 050 410 3863 , Minusta tulee vanhempi -ryhmät Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyön keskus Snellu, Tiina Kinnunen p. 050 301 9638 (sähköpostit työntekijöille etunimi.sukunimi@evl.fi).


MIKÄ ON ODOTUSTEN SÄVYT -RYHMÄ?

Tule mukaan lasta odottavien vertaisryhmään Pitäjänmäelle 24.8.-19.9.2022! . Ryhmän järjestävät yhteistyössä Haagan ja Pitäjänmäen seurakunnat.

Odotuksen sävyt -vertaisryhmässä etsitään vahvistavia sanoja ja mielikuvia uuden elämänvaiheen edessä luottamuksellisessa ilmapiirissä, jokaisen omista lähtökohdista.

Tavoitteena on tarjota lasta odottaville tuleville äideille vertaistukea ja mahdollisuuksia käsitellä kaikkia odotukseen ja lapsen syntymään liittyviä tunteita ja ajatuksia rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Keskustelemme ja teemme pieniä toiminnallisia harjoituksia (esimerkiksi rentoutus- ja mielikuvaharjoitus, venyttely/kehonhuolto, valokuvaus, luova kirjoitus). Ryhmään voi osallistua missä vaiheessa odotusta vain.


MISSÄ JA MILLOIN?

Kokoontumiset tulevat olemaan maanantai-iltaisin ja yhtenä keskiviikkoiltana: ke 24.8., ma 29.8., ma 5.9., ma 12.9. ja ma 19.9. kello 17.00-19.00. Kokoontumispaikkana Pitäjänmäen kirkon kerhotilat (perhekellari) osoitteessa Turkismiehenkuja 4. Ryhmä on maksuton.


KÄYTÄNNÖN INFOA

Mukaan mahtuu 8 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ryhmässä tarjotaan pientä välipalaa ja käytettävissä on mikro mahdollisia omia eväitä varten. Ryhmäläisten toivotaan sitoutuvan osallistumaan ryhmän kaikille kerroille. Pidämme ryhmäkerroilla taukoja. Ryhmäkerroilla annetaan vapaaehtoisia kotitehtäviä, joita voi työstää halutessaan myös lapsen toisen vanhemman / isän / tukihenkilön kanssa.


OHJAAJAT

Ohjaajina toimivat Haagan ja Pitäjänmäen seurakunnan kasvatustiimien työntekijät, jotka ovat ohjanneet ryhmiä lasta odottaville sekä vauvan juuri saaneille viime vuosien aikana. Johanna Mantere on koulutukseltaan teologi (TT) ja taidepedagogi (TM) ja työskentelee perhetyöntekijänä Haagan seurakunnassa. Sanna on koulutukseltaan sosionomi - kirkon nuorisotyönohjaaja ja kasvatustieteiden maisteri (KM) ja työskentelee varhaiskasvatuksen ohjaajana Pitäjänmäen seurakunnassa.


MITEN MUKAAN?

Ilmoittautua voi keskiviikkoon 24.8. asti.

ILMOITTAUDU RYHMÄÄN TÄSTÄ

Lisätietoja antavat Pitäjänmäen seurakunnasta varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi, p. 040 519 0402 sekä varalla Haagan seurakunnasta ennen ryhmän alkua kasvatuksen lähiesihenkilö Anni Becker anni.becker@evl.fi, p. 050 380 2345.


PALAUTE AIEMMIN OSALLISTUNEILTA

Palaute-esimerkkejä parilta viime toimintavuodelta:

"Ihana yhteishenki syntyi. Sisältö (aiheet ja toteutustavat) olivat monipuoliset, sain ryhmästä paljon. Kertoja olisi saanut olla enemmänkin, ihanaa että yhteys säilyy!",

"Kaikki toimi hyvin, niin keskustelu kuin pienten tehtävien tekeminenkin. Ryhmä oli minulle todella tärkeä ensimmäistä lasta odottavana!"