07.12. Onneksi olkoon: Sampsa | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Musiikkipyhäkoulua ja kirjepyhispostia Pitäjänmäen seurakunnassa syksyllä 2023

29.05.2023, 11:06 /  päivitetty 28.09.2023, 09:19
Etsitkö mukavaa perheharrastusta viikonloppuihin? Musiikkipyhäkoulumme kerran kuussa kutsuu mukaan! Voit myös tilata kirjepyhäkoulupostia lapsen nimellä kotiin ilahduttamaan. Tarjolla rennolla otteella ja keveästi kivoja pyhiä hetkiä perheellenne!
Musisoivia lapsia piirroskuvina keltaisella pohjalla

Musiikkipyhäkoulumme kokoontuu noin kerran kuussa kokeneen kirkkomuskariopettajan Heidi Saarikosken johdolla sunnuntaisin klo 10-11 messun aikana. Musiikkipyhiksissä mukana mm. laululeikkejä, soittimien soittamista, käsinukkeja, alttaripöydän koristelua yhdessä, rukouksiin ja raamatunkertomuksiin tutustumista toiminnallisesti ja leikkiä / maalaamista / piirtämistä / muuta mukavaa tekemistä. Usein olemme myös kipaisseet pyhäkoulusta ehtoollispöydässä käymään. Heidi-muskariopettajasta voit halutessa lukea lisätietoa kirkkomuskareita käsittelevästä nettisivu-uutisesta.

Alle nelivuotiaat tarvitsevat pyhäkouluun oman aikuisen mukaan. 4-12 -vuotiaan lähiaikuinen voi halutessaan osallistua messuun tai tehdä muuta itselle voimia antavaa pyhäkoulun ajan. Pyhäkouluperheet ovat myös tervetulleita lopuksi kirkkokahveille. Musiikkipyhäkoulujen lisäksi järjestämme noin kerran kuussa viikonlopputapahtuman.


Syksyn 2023 musiikkipyhis-päivämäärät:

su 17.9.

su 15.10.

su 19.11.

su 3.12. Ensimmäinen adventti - joulun odotus alkaa!


Syksyn 2023 viikonlopputapahtumia:

su 13.8. klo 15 Esikouluun, päiväkotiin ja kerhoon siunaaminen

su 10.9. Seurakunta mukana Pitäjänmäki-päivässä Pitäjänmäen kirjaston edustalla

su 1.10. Enkelien sunnuntain perhemessu, toimintapisteitä ja lounas (perhemessu klo 10-11, toimintapisteet ja lounas klo 11-13)

su 2.12. klo 11-13 Adventtimyyjäiset, mukana toimintapiste lapsiperheille

su 9.12. klo 16 Joulukuvaelma ja lasten kauneimmat joululaulut (mahdollisuus ilmoittautua esiintymään joulukuvaelman rooleihin kaikenikäisille, vaikka koko perhe yhdessä! Ilmoittaudu Sari Lippojoelle p. 040 548 4566.


Kirjepyhäkoulu

Kirjepyhäkoulu on iloisia postituksia kotiosoitteeseen lapsen nimellä pitkin vuotta. Kirjepyhis sisältää tyypillisesti kirjeen lapselle, kirjeen vanhemmalle, värityskuvia/puuhatehtäviä, Raamatunkertomuksen, lauluvinkin nuotteineen ja/tai askarteluidean. Tutustumme toimintavuonna 23-24 tärkeisiin Vanhan testamentin henkilöihin ja kertomuksiin ja tietenkin huomioimme tärkeimpiä kirkkovuoden juhlia. Kirjepyhäkouluun ilmoittaudutaan mukaan seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta TÄSTÄ

tai tarvittaessa sähköpostitse sari.lippojoki@evl.fi. Voit halutessasi tilata sähköpostitse yhden kerran näytekappaleen kirjepyhiksestä ja päättää sen jälkeen jatkatteko kirjepyhiksen parissa. Tilauksen voi päättää milloin vain. Syyskaudella 2023 lähetämme 3 postitusta.

Lue myös muiden seurakuntien pyhäkoulutarjonnasta TÄSTÄ.

Lisätietoa pyhäkoulutoiminnasta ja tapahtumista syksyllä 2023 saat varhaiskasvatuksen ohjaaja Sari Lippojoelta (@evl.fi) p. 040 548 4566. Pyydä liittämistä mukaan pyhäkoulusta kiinnostuneiden perheiden whatsapp-tiedotusviestiryhmään!

Tilaa myös lasten ja perheiden sähköposti-uutiskirje sivuiltamme - pysyt kätevästi ajan tasalla ajankohtaisista tapahtumista!

Tunnetko jo Lastenkirkko-median? Lisää mahdollisuuksia kivasti pyhiin hetkiin tarjoaa lastenkirkko.fi -sivusto, jossa on tehtäviä, pelejä ja erilaisia materiaaleja.