26.10. Onneksi olkoon: Niina, Nina, Amanda, Manta, Ninni | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Lapsiperheiden syyskauden 2020 kerhot ja muut palvelut Pitäjänmäen seurakunnassa

Pitäjänmäen seurakunta

13.08.2020, 15:21 /  päivitetty 06.10.2020, 13:06
Lue tästä millaiset ovat suunnitelmat perhetoiminnan syyskaudelle. Palvelemme tavalla tai toisella lähes jokaisena viikonpäivänä! Ole rohkeasti yhteydessä ja osallistu toiminnan suunnittelemiseen - poikkeussyksy voi tarkoittaa myös poikkeuksellisen monimuotoista yhteisöllisyyttä.
Vaaleanpunaiset kumisaappaat

Perhekerho maanantaisin klo 9.30-11.30 Pitäjänmäen kirkon piha / perhekellari

(Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki), 31.8. alkaen

JA

Perhokerho perjantaisin klo 10-12 Konalan asukastila, Kauppakeskus Ristikko (2.krs)

(Ajomiehentie 1, 00390 Helsinki), 4.9. alkaen

Maanantain ja perjantain perhekerhoissa on samankaltainen sisältö: hartaus- ja laululeikkihetki, leikkiä, askartelua ja vaihtuvaa ohjelmaa toiveiden pohjalta.

Perheiden kohtaamispaikka tiistaisin klo 14-16 Konalan asukastila, Kauppakeskus Ristikko (2.krs): avointa perhetoimintaa iltapäiväaikaan

1.9. alkaen

Vapaata keskustelua, leikkiä ja toisiin perheisiin tutustumista.

Kaikki perhekerhot toimivat omin eväin.

Ei ennakkoilmoittautumista.

OLKKARI Kaikenikäisten avoin olohuone keskiviikkoisin klo 15.00-18.30

Pitäjänmäen kirkon seurakuntasaleissa (2.krs), pihalla ja tarvittaessa myös perhekellarin tiloissa

16.9. alkaen (huom! ei 7.10.)

OLKKARI TOIMII SYYSKAUDELLA OMIN EVÄIN. Pahoittelemme tätä!

Leikkipiha, ulkopöytiä

Sisäleikkimahdollisuus

Mahdollisesti askartelupiste, ompelukone ym.

Leluja, pelejä ja kirjoja

Vaihtuvaa pop up -ohjelmaa: seuraa facebook-sivua ”Pitskun srk:n lapset ja perheet”

Hyvää ruokaa ja vielä parempaa seuraa, viikon paras arki-ilta!

Pyhäkoulutoimintaa on mm. sunnuntait 18.-25.10 ja 1.11. klo 10-11 pihalla luontomuskari-pyhäkoulua ja lokakuusta alkaen myös kirjepyhistä. Luontomuskari-pyhikseen ei ennakkoilmoittautumista, mutta kiinnostuneille whatsapp-ryhmä keskinäiseen tiedotukseen, liity viestittäen Sannalle p. 040 519 0402. Nettisivuilla erillinen uutinen pyhäkoulusta, sisältäen ohjeet kirjepyhikseen ilmoittautumiseen!

Muuta:

Kiva hetki kotiin - Varaa videopuhelu varhaiskasvattajalta!

Lapsi tai vanhempi toipilaana tai karanteenissa? Varaa videopuhelu seurakunnan varhaiskasvattajilta piristämään kotona olemista! Lorupussia, laululeikkejä, leluesittelyjä, kim-leikkiä tai muuta mukavaa toiveiden pohjalta. Voit toivoa lapselle tutuinta lastenohjaajaa, jos sellainen on. Videopuheluvaraukset koordinoi Sanna, p. 040 519 0402.

Tukea arkeen -kotikäynnit lapsiperheissä tiistaisin ja torstaisin maksutonta lastenhoito (ulkoilu)-apua matalalla kynnyksellä, ota yhteys lastenohjaaja Sari Lippojokeen p. 09 2340 5643.

Kirkkomuskariryhmiin torstaisin pääsee uusia musisoijia jälleen tammikuusta 2021. Toteutamme syyskauden hieman pienennetyllä ryhmäkoolla koronatilanteen johdosta. Jos tahdot videoyhteyksin mukaan klo 12.30 olevaan ryhmään, ota yhteyttä Sanna Yli-Koski-Mustoseen, myös kesken kauden!

Seuraavasta Ekavauvaryhmästä kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Sanna Yli-Koski-Mustoseen. 5.11. alkavasta marras-tammikuun ekavauvaryhmästä on oma uutinen nettisivuillamme ja ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen (ryhmäkoko max 7 perhettä).

Odotuksen sävyt -ryhmä TULOSSA UUSI RYHMÄ MARRASKUUSSA 2020, lue nettisivuiltamme erillinen uutinen ja ilmoittaudu mukaan, ryhmään on etäosallistumismahdollisuus!

Päiväkerho: ryhmä on tällä hetkellä täynnä. Lisätietoa päiväkerhosta antaa Sanna Yli-Koski-Mustonen.

Perhetapahtumat: seuraa nettisivujen tapahtumakalenteria ja facebook-sivua. Huom! 4v-synttärit siirretään alkuvuoteen 2021, vuonna 2016 syntyneille tullaan lähettämään postitse kutsut.

Yhteisöruokailu Tiistaisin klo 11.30-13 Pitäjänmäen kirkolla.

Hinta 2 € /aikuinen. Alle kouluikäiset maksutta. Lisätietoa toteutustavasta saa diakoneilta - tällä hetkellä yhteisöruokailu on takeaway-noutoruokaa pihalta. Kaikenikäiset tervetuloa!

Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia

Etsimme vapaaehtoisia iloiseen joukkoomme tekemään merkityksellistä työtä! Alla olevista tehtävistä luettavissa tarkemmat kuvaukset: www.vapaaehtoistyo.fi

Perhekerhon avustajaksi (ma klo 9-12.30, ti klo 13-16.30, pe klo 9-12.30), MYÖS OMAN LAPSEN KANSSA

Pyhäkoulun ohjaajaksi (su klo 10-11 tai itse valittu ilta), MYÖS OMAN LAPSEN KANSSA

Avuksi tapahtumia järjestämään (lauantaisin, sunnuntaisin tai iltaisin satunnaisesti)

Kirkon Olkkarin askartelupistevastaavaksi tai pop up -ohjelman toteuttajaksi (15-18.30 välillä)

Haluatko perustaa kokonaan uudenlaista toimintaa? Mitä vain tanssituokioista yksinhuoltajien olohuoneeseen tai muuta sinua kiinnostavaa – vaikkapa muutaman kerran lyhytkurssina. Vapaaehtoisena päätät itse, minkä verran aikaa sinulla on käytettävissä. Myös kertaluontoisia vapaaehtoistehtäviä on tarjolla. Kysy lisää Sannalta!

SEURAAMME COVID-19 -TILANNETTA JA TOIMIMME AINA SAAMIEMME UUSIEMPIEN OHJEISTUSTEN MUKAAN.

HUOMIOIMME TOIMINNASSAMME JA TILOISSAMME MONIN TAVOIN KORONATILANTEEN JA OPASTAMME OSALLISTUJIA KORONA-AJAN TURVALLISEN TOIMINNAN KÄYTÄNNÖISSÄ.

Mahdollisista toiminnan muutoksista kerromme näillä nettisivuilla ja Facebookissa: Pitskun srk:n lapset ja perheet -sivulla. Meillä on jo hyvää kokemusta esimerkiksi perhetoiminnasta verkkoyhteyksin ja ryhmätoiminnan lisäksi palvelemme koko ajan mm. kotikäyntityön (lasten ulkoilu) kautta. Olemme avoimia uusille ideoille ja kuulemme mielellämme ajatuksiasi ja toiveitasi! Palvelisivatko kimppavaunulenkit tai jokin muu ulko- tai verkkotoiminta?

Liity mukaan keveään vaikuttajavanhempien whatsapp-ryhmään, ja pääset kätevästi mukaan suunnittelemaan millä erilaisilla tavoilla seurakunnan perhetoiminta voi palvella!

Ota yhteyttä: varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen p.040 519 0402 (@evl.fi)