17.10. Onneksi olkoon: Saana, Saini | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Kotikäynnit ja muita lapsiperheiden palveluja Pitäjänmäen seurakunnassa keväällä 2021

Pitäjänmäen seurakunta

19.01.2021, 16:18 /  päivitetty 14.04.2021, 15:27
Lue tästä millaiset ovat suunnitelmat perhetoiminnassa huhtikuussa 2021. Meillä toimii mm. Tukea arkeen -kotikäynnit ulkoillen lasten kanssa, päiväkerhoryhmä Majavat, kirjepyhäkoulu, ekavauvaryhmät Teamsin kautta ja tulossa on mm. äitienpäivän pop up-kirkkomuskari Pitäjänmäen seurakunnan youtube-kanavalla. Ole rohkeasti yhteydessä ja tartu mahdollisuuksiin - poikkeusaika voi tarkoittaa myös poikkeuksellisen monimuotoisia keinoja luoda yhteisöllisyyttä. Avoimia perhekerhoja ja Olkkaria emme voi koronaohjeistuksista johtuen aloittaa ainakaan ennen vappua.
Kaunis syksyn ruskan värjäämä puu taustalla hehkuu punaisena, sen edessä seisoo hymyilevä äiti joka pitää pientä tyttöä sylissään.

Tukea arkeen -kotikäynnit lapsiperheissä: maksutonta lastenhoito (ulkoilu)-apua matalalla kynnyksellä, etenkin tiistaisin ja torstaisin aikoja tarjolla. Ota yhteys lastenohjaaja Sari Lippojokeen p. 09 2340 5643.

Kiva hetki kotiin - Varaa videopuhelu varhaiskasvattajalta!

Lapsi tai vanhempi toipilaana tai karanteenissa? Varaa videopuhelu seurakunnan varhaiskasvattajilta piristämään kotona olemista! Lorupussia, laululeikkejä, leluesittelyjä, kim-leikkiä tai muuta mukavaa toiveiden pohjalta. Voit toivoa lapselle tutuinta lastenohjaajaa, jos sellainen on. Videopuheluvaraukset koordinoi Sanna, p. 040 519 0402.

Myös muut yksilökohtaamiset ovat mahdollisia

vaunulenkille varhaiskasvattajan kanssa perhe-elämästä keskustellen, keskusteluaika diakonin tai papin kanssa (kirkolla, etäyhteyksin, kävelylenkillä). Älä jää yksin! Kaikkien työntekijöiden yhteystiedot löytyvät sivuiltamme.

Päiväkerhoryhmä Majavat

Kysy vapaita paikkoja 3-4-vuotiaiden kerhoryhmään kolmeksi aamupäiväksi viikottain, lue lisää nettisivultamme. Ilmoittautuminen elokuussa aloittavaan ryhmään on käynnissä (2-4-vuotiaille, tiistaisin ja torstaisin).

Pyhäkoulutoimintaa kirjepyhiksen muodossa

Voit ilmoittautua kirjepyhikseen nettisivuillamme. Kirjepyhis saapuu postitse vielä kaksi kertaa kevätkauden aikana, pääsiäiseksi ja äitienpäiväksi. Pyhäkoulusta kiinnostuneille perheille on myös yhteinen whatsapp-ryhmä, liity viestittäen Sannalle p. 040 519 0402.

Kirkkomuskarin ryhmiin

torstaisin kevätkaudella 4.3.-27.5.2021 mahtuu vielä mukaan uusia perheitä. Kirkkomuskari hyödyntää Zoomia, nyt kun kasvokkain ei voida kokoontua. Ota yhteys Sanna p. 040 519 0402

Ekavauvaryhmä

Loppukevään Ekavauvaryhmä (Teamsin kautta) on täynnä, seuraava ryhmä aloittaa tämän hetken tietojen mukaan elokuussa ja siitä julkaistaan nettisivu-uutinen ilmoittautumistietoineen kesäkuussa.

Odotuksen sävyt -ryhmä lasta odottaville

Huhti-toukokuun ryhmä on alkanut ja täynnä. Mikäli olet kiinnostunut lasta odottavien toiminnasta, esimerkiksi mahdollisista tulevista ryhmistä / illoista, ota yhteyttä sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi (p. 040 519 0402)

Perhetapahtumat

Seuraa nettisivujen tapahtumakalenteria ja facebook-sivua. Huom! 4v-synttärit siirretään vuodelle 2021 johonkin mahdollisimman koronaturvalliseen ajankohtaan, vuonna 2016 syntyneille sekä 2017 syntyneille tullaan lähettämään postitse kutsut.

Ruoka-apua ja muuta tukea diakoniatyöntekijöiltä

Ota yhteys Pia Saarelaan tai Olga Nurmiseen (etunimi.sukunimi@evl.fi) p. 09 2340 5648 ja 09 2340 5668. Lisäksi Helsingin seurakunnat tarjoavat maksutonta perheneuvontaa.

Liity mukaan vaikuttajavanhempien whatsapp-ryhmään

- pääset kätevästi mukaan suunnittelemaan millä erilaisilla tavoilla seurakunnan perhetoiminta voi palvella! Ota yhteyttä: varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen p.040 519 0402 (@evl.fi)

RAJOITUSTEN KEVENTYESSÄ ALOITAMME SEURAAVAT VIIKKOTOIMINNAT

(myös tarvittaessa ulkokerhoina)

Nykyiset rajoitukset voimassa 30.4.2021 saakka. Tiedotamme vapun lähellä rajoitusten tilanteesta.

Perhekerho maanantaisin klo 9.30-11.30 Pitäjänmäen kirkon piha / perhekellari

(Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki)

Perhokerho perjantaisin klo 10-12 Konalan asukastila, Kauppakeskus Ristikko (2.krs)

(Ajomiehentie 1, 00390 Helsinki) TAI ULKONA SOVITUSSA PAIKASSA KONALASSA

Maanantain ja perjantain perhekerhoissa on samankaltainen sisältö: hartaus- ja laululeikkihetki, leikkiä, askartelua ja vaihtuvaa ohjelmaa toiveiden pohjalta.

Perheiden kohtaamispaikka tiistaisin klo 14-16 Pitäjänmäen kirkon päiväkerhotiloissa (Huom! Kerho muuttaa Ristikosta kirkolle!) Avointa perhetoimintaa iltapäiväaikaan

Vapaata keskustelua, leikkiä ja toisiin perheisiin tutustumista.

Kaikki perhekerhot toimivat omin eväin.

Ei ennakkoilmoittautumista.

OLKKARI Kaikenikäisten avoin olohuone keskiviikkoisin klo 15.00-18.30

Pitäjänmäen kirkon pihalla, seurakuntasaleissa (2.krs) ja tarvittaessa myös perhekellarin tiloissa

OLKKARI TOISTAISEKSI OMIN EVÄIN.

Leluja, pelejä ja kirjoja, Vaihtuvaa pop up -ohjelmaa, mahdollisesti askartelupiste, ompelukone ym.

Viikon paras arki-ilta!

Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia

Etsimme vapaaehtoisia iloiseen joukkoomme tekemään merkityksellistä työtä! Lue tarkemmat kuvaukset: www.vapaaehtoistyo.fi tai ota yhteys Sanna Yli-Koski-Mustoseen. Jukka Vanne vastaa seurakuntamme jumalanpalvelusta striimitiimistä, kiinnostuessasi kysy lisää jukka.vanne@evl.fi.

-Vapaaehtoistehtäviä etänä: kirjepyhäkoulumateriaalien valmistamiseen osallistuminen ja/tai perhetoiminnan viestinnässä avustaminen (facebook, instagram, canva-ilmoitustaulumainokset ym), ekavauvaryhmään tai muuhun etäryhmään työpariksi.

-Perhekerhon avustajaksi (ma klo 9-12.30, ti klo 13-16.30, pe klo 9-12.30), MYÖS OMAN LAPSEN KANSSA (kun kokoontuva toiminta voidaan aloittaa)

-Pyhäkoulun ohjaajaksi (su klo 10-11 tai itse valittu ilta), MYÖS OMAN LAPSEN KANSSA (kun kokoontuva toiminta voidaan aloittaa)

-Avuksi tapahtumia järjestämään (lauantaisin, sunnuntaisin tai iltaisin satunnaisesti)

-Kirkon Olkkarin askartelupistevastaavaksi tai pop up -ohjelman toteuttajaksi (15-18.30 välillä) (kun kokoontuva toiminta voidaan aloittaa)

-Haluatko perustaa kokonaan uudenlaista toimintaa? Mitä vain tanssituokioista yksinhuoltajien olohuoneeseen tai muuta sinua kiinnostavaa – vaikkapa muutaman kerran lyhytkurssina. Vapaaehtoisena päätät itse, minkä verran aikaa sinulla on käytettävissä. Myös kertaluontoisia vapaaehtoistehtäviä on tarjolla. Kysy lisää Sannalta!

SEURAAMME COVID-19 -TILANNETTA JA TOIMIMME AINA SAAMIEMME UUSIEMPIEN OHJEISTUSTEN MUKAAN. HUOMIOIMME TOIMINNASSAMME JA TILOISSAMME MONIN TAVOIN KORONATILANTEEN JA OPASTAMME KORONA-AJAN TURVALLISEN TOIMINNAN KÄYTÄNNÖISSÄ.

Mahdollisista toiminnan muutoksista kerromme näillä nettisivuilla ja Facebookissa: Pitskun srk:n lapset ja perheet -sivulla. Olemme avoimia uusille ideoille ja kuulemme mielellämme ajatuksiasi ja toiveitasi, myös ulkotoiminnasta ja toiminnasta etäyhteyksin!

Ota yhteyttä: varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen p.040 519 0402 (@evl.fi)