27.01. Onneksi olkoon: Viljo | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Ekavauvaryhmät Pitäjänmäen seurakunnassa tammi-maaliskuussa ja huhti-toukokuussa 2021

Pitäjänmäen seurakunta

01.12.2020, 13:52 /  päivitetty 06.01.2021, 08:59
Hei sinä alle 8 kuukauden ikäisen esikoisvauvan vanhempi! Pitäjänmäen seurakunnassa järjestetään ekavauvojen ryhmiä. Seuraava ryhmä alkaa maanantaina 18.1.2021 Teamsin kautta, ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Loppukevään ryhmä aloittaa 12.4.2021.
Vauvakerho kuvassa iloinen, naurava vauva

Ekavauvojen ryhmä on vertaisryhmä alle 8 kuukauden ikäisten esikoisvauvojen äideille ja näiden vauvojen eka kaveriporukka. Ekavauvojen ryhmä tarjoaa toiminnallisia ideoita varhaiseen vuorovaikutukseen vauvan kanssa ja vertaistukea vanhemmuuteen.

Ryhmässä vaihdetaan vauva-arjen ajankohtaisia kuulumisia iloineen ja huolineen. Joka kerralla lorutellaan, leikitään ja musisoidaan vanhemman ja vauvan vuorovaikutusta vahvistaen. Lisäksi keskustellaan perhe-elämän asioista seurakunnan varhaiskasvattajien alustusten ja toiminnallisten harjoitteiden siivittäminä.

Ekavauvojen ryhmä toteutetaan suljettuna noin 8 kerran kokonaisuutena, minkä vuoksi ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ekavauvojen ryhmiä ohjaavat seurakunnan varhaiskasvattajat, tammi-maaliskuun ryhmää Anna Helle ja Sanna Yli-Koski-Mustonen ja huhti-toukokuun ryhmää Anna Helle ja Sari Lippojoki. Ryhmille on mahdollisuuksien mukaan tarjottu mahdollisuutta jatkaa omatoimisia kokoontumisia kerhotiloissa ohjattujen ryhmäkertojen päätyttyä. Osallistujien ideat ja toiveet vaikuttavat ryhmäkertojen ohjelmaan.

Ryhmä on maksuton ja osallistumiselle ei ole muita kriteerejä kuin se, että esikoisvauvasi on ryhmän alkaessa 0-8 kuukauden ikäinen.

Tammi-maaliskuun ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 13.30-15.00 Teamsissa (koronaohjeiden keventyessä loppuvaiheessa mahdollisesti kasvokkain ryhmän kanssa yhdessä päättäen) aikavälillä 18.1.-15.3.2021. Huhti-toukokuun ryhmä kokoontuu samaten maanantaisin klo 13.30-15.00 Pitäjänmäen kirkolla, aikavälillä 12.4.-31.5.2021.

Ilmoittaudu mukaan tammi-maaliskuuun ryhmään TÄSTÄ. (Käyttäessäsi ensimmäistä kertaa Helsingin seurakuntien sähköistä asiointia tarvitset nettipankkitunnukset, jatkossa vain salasanan.) Huhti-toukokuun Ekavauvaryhmän ilmoittautumisaika on 1.3.-8.4.

Lisätietoja antaa varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen (etunimi.sukunimi@evl.fi) p. 040 519 0402.

Ryhmäkoko: enintään 7 äitiä vauvoineen, ilmoittautumisjärjestyksessä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme!

PS. Lisäksi kirkkomuskarissamme (torstaista 4.3.2021 alkaen) on vauvaryhmiä - muskariin on ennakkoilmoittautuminen. Pitäjänmäen seurakunta tarjoaa myös avointa (ei ennakkoilmoittautumista) perhekerhotoimintaa useampana viikonpäivänä, niin aamupäivä- kuin iltapäiväaikaan (ei ennakkoilmoittautumista). Alkamispäivämäärä ei ole tammikuussa tiukoista koronarajoitteista johtuen.