13.07. Onneksi olkoon: Joel, Ilari, Lari | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Antoisia vapaaehtoistehtäviä syyskaudella lasten ja perheiden parissa Pitskussa

Pitäjänmäen seurakunta

14.06.2019, 15:00 /  päivitetty 17.09.2019, 15:45
Kokkaamaan Kirkon Olkkariin, pyhäkoulua ohjaamaan, päiväkerhoon kummina toimimaan tai jotain uutta toimintaa perustamaan? Vapaaehtoisena Pitskun seurakunnan varhaiskasvatus- ja perhetoiminnassa olet tärkeällä paikalla vaikuttamassa myönteisesti seurakunnan toimintaan ja alueen perheiden arkeen!

Etsimme vapaaehtoisia iloiseen joukkoomme tekemään merkityksellistä työtä, jossa palautteena on syliin juokseva, hymyilevä lapsi sekä lapsen kiitollinen vanhempi! Tule mukaan järjestämään ja itsekin kokemaan ikimuistoisia ilon hetkiä!

-Kerhokummiksi päiväkerhoon (ti/to/pe aamupäivä),

-Pyhäkoulun ohjaajaksi tai apuohjaajaksi (su aamupäivä tai itse valittu ilta),

-Perhekerhon avustajaksi (ma aamupäivä),

kirkon Olkkarin avustajaksi (ke iltapäivä tai alkuilta),

-Tapahtumien toimintapisteille rastihenkilöksi (lauantaisin, sunnuntaisin tai iltaisin satunnaisesti)

TAI

-Perustamaan jotakin kokonaan uudenlaista toimintaa? Mitä vain tanssituokioista lapsikuoroon, liikunnallisesta iltaperhekerhosta yksinhuoltajien olohuoneeseen tai muuta vapaaehtoisten vahvuuksien ja kiinnostuksenkohteiden pohjalta on mahdollista aloittaa – vaikkapa muutaman kerran lyhytkurssina. Käytettävissä toimintaan on erittäin toimivat tilat sekä Pitäjänmäen kirkolla että Pajamäen seurakuntakodilla ja myös luontokerhoja ym. on mahdollista järjestää eri asuinalueilla.

Vapaaehtoisena määrittelet itse minkä verran aikaa sinulla on käytettävissä, esimerkiksi monenako kertana syyskaudella haluat toimia vapaaehtoistehtävässä. Pariin kolmeen kertaan sitoutuminenkin on todella hyödyksi ja avuksi syyskauden kokonaisuuden kannalta! Myös kertaluontoisia vapaaehtoistehtäviä on tarjolla.

Kaikista syksyn vapaaehtoistehtävistä on tulossa kuvaukset vapaaehtoistyo.fi -sivustolle.

Vapaaehtoiset haastatellaan etukäteen ja heitä tuetaan tärkeässä työssään muun muassa perehdyttäen, yhdessä kokoustaen ja virkistäviä kiitosretkiä järjestäen. Varhaiskasvatustiimin työntekijät hoitavat tiedotuksen, tarvikehankinnat ja muun taustatyön ja vapaaehtoiset saavat keskittyä varsinaisen toiminnan toteuttamiseen. Lasten parissa toimivilta vapaaehtoisilta pyydämme yleisen tavan mukaisesti rikosrekisteriotteen nähtäväksi. Pyydettäessä vapaaehtoisille laaditaan todistus tehdystä vapaaehtoistyöstä hyödyksi esimerkiksi työn- tai opiskelupaikan hakuun.

Lisäksi varhaiskasvatustiimin työntekijöiden ollessa vuosilomilla on viikkotoimintaa mahdollista jatkaa vapaaehtoisten vastuuhenkilöiden (kuten viikkotoimintaan jo osallistuneiden lasten vanhempien) johdolla, esimerkiksi kesäperhekerhoa heinä- ja elokuussakin tai perhekerhoa syyslomallakin tai ekavauvojen ryhmän kautta jouluun saakka.

Tiedustelut vapaaehtoistoimintaan liittyen: varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen (at evl.fi, p. 09 2340 5633 / 040 519 0402)