16.07. Onneksi olkoon: Reino | Palaute
Pitäjänmäen kirkko

Uutuuksia Pitskun perhetoiminnassa syyskaudella

Pitäjänmäen seurakunta

16.08.2019, 11:36 /  päivitetty 20.08.2019, 16:00
Vauva-&taaperokerho aloittaa tiistai-iltapäivissä ja pyhäkoulu sunnuntaiaamuissa, tervetuloa mukaan niin osallistujaksi kuin vapaaehtoiseksi avustajaksi/ohjaajaksi!
kolme äitiä ja lastenrattaat

Pitäjänmäen kirkolla aloittaa sunnuntaina 1.9. pyhäkoulu (klo 10) ja Pajamäen seurakuntakodilla aloittaa tiistaina 17.9. vauva-&taaperokerho (klo 13.30-16). Tässä uutisessa on tarkempaa tietoa molemmista uutuuksistamme. Muun viikkotoimintamme aloitusajat ovat: maanantaiaamun avoin perhekerho Pajamäessä 26.8. alkaen (klo 10.00-11.30), Kirkon olkkari ke 4.9. alkaen (klo 15.00-18.30), päiväkerhoryhmät ti 20.8. alkaen (klo 9-12) ja ekavauvojen ryhmä ma 26.8. alkaen (klo 13.30-15.00). Ainoastaan päiväkerho- ja ekavauvaryhmiin ilmoittautumiset etukäteen, muuhun toimintaan voi tulla pitkin kautta mukaan silloin kuin itselle sopii.

Uusi avoin vauva-&taaperokerho kutsuu mukaan

Avoin vauva-&taaperokerho tarjoaa mahdollisuuden 0-2 -vuotiaille lapsille kotivanhemman/hoitajan kanssa viettää mukavaa yhteistä iltapäivää. Kerhon toiminnan suunnittelevat osallistujat yhdessä lastenohjaajan kanssa. Aloite kerhoon on alueella asuvilta äideiltä. Kerhon tarkoitus on palvella esimerkiksi niitä perheitä, jotka vaikkapa kaksien päiväunien vuoksi eivät voi osallistua aamupäivien perhekerhoihin. Aikuisille on tarjolla kahvia, teetä ja mehua - taaperoille on hyvä ottaa mukaan omat välipalaeväät. Kerhoon voi osallistua lapsen päiväuni- ja muiden aikataulujen mukaan puoli kahden ja neljän välillä liukuvasti ja uudet kerholaiset ovat tervetulleita koko kauden ajan. Syyskausi 17.9.-10.12. (ei 12.11.). Lisätietoa kerhosta saa lastenohjaaja Annalta ja varhaiskasvatuksen ohjaaja Sannalta (p.040 519 0402, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi). Lämpimästi tervetuloa!

Pyhäkoulu käynnistyy - ihan parasta viikonlopussa!

Sunnuntain messun on Pitskun seurakunnassa tarkoitus olla kaikenikäisille viikon huoltoasema ja hengähdysreikä. 1.9. alkaen pientenkin lasten kanssa kirkkoon lähtemistä tekee houkuttelevammaksi se, että joka sunnuntai lapset on huomioitu. Ohjattu pyhäkoulu pidetään aina kun vapaaehtoinen ohjaaja on saatavilla. Silloin kun ohjattua pyhäkoulua ei ole, on päiväkerhotiloissa salaisuuslaatikko, joka sisältää ideat ja tarvikkeet perheiden omatoimisen pyhäkouluhetken helppoon toteuttamiseen.

Pyhäkoululaiset osallistuvat messun johdanto-osaan kirkkosalissa ja palaavat kirkkosaliin ehtoollisen aikaan. Pyhäkoulun kesto on noin 45 min (noin klo 10.10-11.00), jonka jälkeen pyhäkouluperheet ovat lämpimästi tervetulleita myös kirkkokahveille! Kirkkokahveilla myös pienimmät herkuttelijat on huomioitu mm. sosetarjoilulla ja omien lounaseväiden lämmittäminen mikrossa on mahdollista. Alle 4-vuotiaat osallistuvat pyhäkouluun oman aikuisen kanssa.

LIITY PYHÄKOULUSTA KIINNOSTUNEIDEN WHATSAPP-RYHMÄÄN: p. 040 519 0402 (Sanna) - tällöin saat tiedon onko tulevana sunnuntaina ohjattu pyhäkoulu vai perheiden omatoiminen salaisuuslaatikko-kokoontuminen! Pyhäkouluun lapsen tuominen on oiva mahdollisuus myös isovanhemman, kummin, naapurin tai muun läheisen viettää kiva viikonloppuretki ja näin vanhemmalle jää hetki aikaa hengähtää tai tehdä jotakin ihan omaa.

Uutuuksia pääsee myös kehittämään omannäköisiksi

Molemmat viikkotoiminnan uutuutemme tarjoavat vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia niistä kiinnostuneille - myös oman lapsen/lasten kanssa yhdessä toimien. Pyhäkoulun välttämätön edellytys ovat vapaaehtoiset pyhisohjaajat, samoin vauva-&taaperokerho voi tulevina vuosina toimia vapaaehtoisvetoisesti. Tehtäviin perehdytetään ja niissä tuetaan (mm. yhteisiä kokouksia, virkistysretkiä, pyhäkoulun ideamateriaalit). Vapaaehtoiseksi voi tulla vaikkapa vain 1-3 kerraksi toimintakauden aikana, eli perhekerhoavustajan ja pyhäkoulun ohjaajan tehtävät eivät vaadi jokaviikkoista sitoutumista. Muistot kohtaamisista kantavat pitkään ja voit saada uusia kaikenikäisiä sydänystäviä! Jos haluat kuulla lisää ja pohtia olisiko tämä sinun paikkasi toimia Pitskulaisten perheiden hyväksi, ota rohkeasti yhteyttä Sannaan niin keskustellaan (yhteystiedot ylemmissä tekstikappeleissa).

Auringonpaistetta ja Jumalan siunausta alkavaan syksyyn!