13.08. Onneksi olkoon: Jesse | Palaute
Pitäjänmäen kirkko

Messut ja rukoushetket Pitäjänmäen seurakunnassa

Pitäjänmäen seurakunta

08.06.2020, 10:32
Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on hengen ja sielun huoltoasema, joka ravitsee alkavaa viikkoa varten. Messussa saa olla yksin ja hiljaa Jumalansa edessä. Mutta messu on myös Jumalan kansan kokoontuminen, yhteyden juhla. Siellä tavataan tuttuja, jutellaan, halataan ja ollaan toisillemme ihmisiä. Messun eri pienissä tehtävissä kuten kaste-enkeleiden ripustajana, esirukousalttarin somistajana, tekstinlukijana tai kirkkokahvien laittajana palvelet muita ja tulet tutuksi. Ilmoittaudu messukansioon tai ota yhteyttä ja kysy lisää. Opastamme sinut tehtäviin. Kirkon aulassa on messukansio, johon voit laittaa nimesi sopivan päivän ja tehtävän kohdalle. Myös lapset voivat varsin hyvin toimia pienissä tehtävissä.

Messu sunnuntaisin klo 10 Pitäjänmäen kirkossa

Ehtoollisella on saatavissa alkoholiton viini ja gluteeniton leipä. Messun jälkeen on kirkkokahvit ja messujatkot.

Viikkomessu

Viikkomessu on arjen keskellä hyvä pysähtymisen ja latautumisen paikka. Ehtoollisen lisäksi messu sisältää muutaman yhteislaulun, rukousta, raamatunlukua ja lyhyen puheen.

Viikkomessu keskiviikkona 1.7. ja 5.8. klo 18 Pitäjänmäen kirkossa.

Päivärukous

Päivärukou son noin vartin kestävä pieni hengähdyshetki keskellä päivää. Rukoushetkessä huomioimme tarpeen mukaan ajankohtaisia jahenkilökohtaisia rukousaiheita. Jos tulet päivärukoukseen keskentyöpäivän, voit aivan hyvin pitää rukoushetken jälkeen oman evästauonkirkon tiloissa.

Päivärukouksen voi johtaa myös vapaaehtoinen seurakuntalainen. Jos olet kiinnostunut, kysy tehtävästä lisää Maika Vuorelta, maika.vuori (at) evl.fi, p. 09 2340 5628.

Päivärukous arkisin ma-ti, to-pe klo 12 Pitäjänmäen kirkossa.

Kirkkosali on rukouksen paikkana muutoinkin avoinna aina, kun se on mahdollista, mutta vähintään seurakuntatoimiston aukioloaikoina.

Esirukousalttari

Kirkon takaosassa sijaitsevalla esirukousalttarilla on kori, johon voi jättää esirukouspyyntöjä. Sinulla on mahdollisuus somistaa alttari messun ajaksi esim. tuomalla siihen kukkia, kiviä, valmiita rukouksia tai jotain, joka auttaa hiljentymään rukoukseen. Voit tehdä sen myös yhdessä ystäväsi kanssa. Alttarilla on valmiina ikoni ja kori, jossa on kyniä ja paperia rukouspyyntöjä varten.

Öljyllä voitelu

Messussa on mahdollista saada öljyllä voitelu. Se on alkukristillinen tapa, joka on edelleen käytössä suuressa osassa kristikuntaa. Luterilaisessa kirkossa öljyllä voitelu on välillä jäänyt unohduksiin, mutta on viime vuosikymmeninä löydetty uudestaan.

Öljyllä voideltavaksi voit tulla milloin tahansa jos koet sairautta tai heikkoutta elämässäsi ja tarvitset uutta voimaa. Pappi tai koulutettu avustaja piirtää oliiviöljyyn kostutetulla sormella ristin otsaasi Kolmiyhteisen Jumalan nimessä. Tullessasi voideltavaksi voit sanoa pyyntösi tai rukousaiheesi, jos haluat, mutta se ei ole välttämätöntä.

Sunnuntain klo 10 messussa öljyllä voitelu tapahtuu messun alkuosassa rukousjakson aikana. Voit musiikin soidessa lähteä paikaltasi, käydä kirkon takaosassa kirjoittamassa rukouspyyntösi lapulle ja/tai pyytää siellä öljyllä voitelua.