22.05. Onneksi olkoon: Hemmo, Hemminki | Palaute
Pakilan seurakunta

Yhteisvastuukeräys 2023 Pakilan seurakunnassa: Apua nuorille väkivaltaisessa maailmassa

05.02.2023, 15:56 /  päivitetty 06.02.2023, 07:31
Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”.
kenialainen nuori, teksti: yhteisvastuu ja logo

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike, joka on tänäkin vuonna ajankohtaisella asialla. Keräyksen tuotolla sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

YV-keräys alkaa sunnuntaina 5.2.2023, keräys jatkuu aina vuoden loppuun asti.

40 prosenttia keräystuotosta kotimaahan

Yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille nuoria tukevaan toimintaan sekä seurakuntien avustustoimintaan diakoniatyön kautta.

Toinen puolikas kotimaahan jäävästä keräystuotosta osoitetaan valtakunnallisena kumppanina toimivalle Aseman Lapset ry:lle, joka kehittää ja laajentaa yhteisvastuuvaroin koulu- ja nuorisoväkivallan ehkäisemiseen ja vähentämiseen tähtääviä toimiaan.

Kansainvälistä apua etenkin Keniaan

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan perinteiseen tapaan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Tämänvuotisessa keräyksessä huomioidaan erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työ Keniassa, jossa katastrofirahaston avulla tuetaan nuorten koulunkäyntiä maan köyhimmillä, kuivuudesta kärsivillä alueilla. Ilmastokriisi vaikeuttaa paimentolaisperheiden elämää ja toimeentuloa laidunmaiden pienentyessä. Tämä lisää yhteisöjen välisiä konflikteja, joihin myös nuoret joutuvat mukaan. Lisätietoja keräyksestä täältä.


Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehittyvissä maissa. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.