01.06. Onneksi olkoon: Teemu, Nikodemus | Palaute

Pakilan seurakunta

Viikon vapaaehtoinen Pakilan seurakunnassa

Pakilan seurakunta

08.05.2020, 11:04 /  päivitetty 29.05.2020, 12:40
Esittelemme sosiaalisessa mediassa ja vekkosivuillamme viikottain yhden vapaaehtoisemme.
sydän ja teksti viikon vapaaehtoinen.


Pilvi Kilpeläinen.

Viikon vapaaehtoinen Pilvi KilpeläinenHei! Olen Pilvi, 17-vuotias lukiolainen Pakilasta.Olen ollut mukana lukuisissa vapaaehtoistöissä, esimerkiksi isosena kirkolla, Euroopan nuorten parlamentin istunnoissa järjestäjänä ja komitean puheenjohtajana, koulussa oppilaskunnan kanssa tapahtumien merkeissä sekä erään seurakunnan kanssa vapaaehtoistehtävien koordinaattorina. Viime syksynä aloitimme Pakilassa helmikuussa pidetyn Yhteisvastuubrunssin suunnittelun. Vapaaehtoistyössä oman äänen on saanut kuuluviin ja jokainen vapaaehtoinen vaikuttaa projektin lopputulokseen omalla panoksellaan. Vapaaehtoisena toimiminen kasvattaa ja antaa erilaisia näkökulmia, mahdollisuuksia tavata uusia ihmisiä ja oppia kaikenlaista. Yhteisen hyvän edistämiseksi tarvitaan vapaaehtoisia, ja siksi olenkin mukana niin monenlaisessa toiminnassa!Yhteisvastuu tukee tänä vuonna vanhemmuutta. #sinäriität2020

Kaisa Luukannel. Helsinki-avun vapaaehtoinen kauppa-avussa.

Paloheinän paluumuuttaja. Olen asunut suurimman osan lapsuudestani tällä alueella ja muuttanut sittemmin takaisin. Työskentelen viestintäalalla.

Aikaisemmin olen ollut vapaaehtoisena Hope ry:n ompelupisteellä, jossa valmistettiin vaatteita niitä tarvitseville. Olen ollut myös SPR:n lipaskerääjänä ja osallistunut Nenäpäivä-tapahtumien järjestämiseen.

Kun korona alkoi rajoittaa ihmisten liikkumista, ajattelin, voisinko auttaa jotenkin, kun en itse kuulu riskiryhmään. Aloin etsiä tietoa, mistä löytyisi avun koordinoijia. Sain tietää, että seurakunta on mukana Helsinki-avussa, josta yli 70-vuotiaat helsinkiläiset saavat mm. kauppa-apua. Otin yhteyttä Pakilan seurakuntaan, josta diakoniatyöntekijä tarjosi kauppa-aputehtäviä.

Kauppa-apu alkaa siten, että kauppa-avun koordinaattori soittaa minulle ja tarjoaa keikkaa. Saan vanhuksen kauppalistan, jonka hän on itse tehnyt sopimuskaupan kanssa ja menen kauppaan keräämään ostokset. Kaikissa vaiheissa on tärkeää muistaa hyvä käsihygienia. Meidän tulee osaltamme huolehtia, ettemme pahenna epidemiatilannetta. Jos epäilee olevansa yhtään kipeä, ei tule lähteä avustuskeikalle. Myös meillä vapaaehtoisilla on vastuullinen rooli, ettemme tartuta ketään. Käsidesiä kuluukin paljon!

Ostoksia toimittaessamme meidät vapaaehtoiset tunnistaa Helsinki-avun liiveistä ja niminauhasta. Keikalla emme käsittele rahaa, vaan kauppa laskuttaa tuotteet asiakkaalta. Tämä on hyvä systeemi, muutenkin rahankäsittely toisi lisää lähikontakteja prosessiin. Ostokset kerättyäni suunnistan vastaanottajan osoitteeseen, vien ruokakassit ovelle ja soitan ovikelloa. Peräännyn turvaetäisyydelle. Ovella vaihdetaan muutama sana ja usein kysyn, onko kaikki hyvin.

Olen tällä hetkellä työtä etsivä opiskelija, eikä itselläni olisi nyt mahdollisuutta antaa rahalahjoitusta. Ajattelen, että autan omalla työpanoksellani. Nyt on oikea aika toimia, kun apua tarvitaan. Toisten auttaminen tuntuu luontaiselta, itselleni on selvää, että heikommassa asemassa olevia autetaan. Huolehditaan toinen toisistamme. Olen näiden Helsinki-avun kauppakeikkojen lisäksi hoitanut naapureiden, läheisten ja ulkomaan matkan takia karanteenissa olevan ystävän ostoksia.

Tämä tilanne jättää varmasti yhteiskuntaan jälkensä, täytyy muistaa, että osa niistä on myös positiivisia kuten etätyökäytäntöjen ja digitaitojen parantuminen.

Isoista ja pienistä kriiseistä on aina selvitty, kyllä tästä yhdessä selvitään. Katse tulevaisuuteen ja muistetaan pestä käsiä!

nainen ostoskassi kädessään.
nuori nainen seisoo.

Viikon vapaaehtoinen Heta Niemelä.

Moikka! Mun nimi on Heta ja oon toiminu kerhonohjaajana viimesen puolen vuoden aikana. Samalla oon käynyt isoskoulutusta. Partiolaisena olen myös ollut koko elämäni.

Viime kesänä riparin käytyäni tajusin kuinka paljon kaikkea siistiä kirkolla on: tapahtumia, tekemisiä ja mahdollisuuksia tehä. Tästä sain innon aloittaa. Oon kirkon jutuissa mukana mahtavan porukan, just monien mahdollisuuksien ja positiivisen asenteen takia. Ketään ei syrjitä ja kaikki otetaan mukaan!

Oon saanu itelleni paljon kokemusta vastuullisuudesta ja suunnittelusta. Ja tottakai paljon uusia ja ihania ystäviä.