07.12. Onneksi olkoon: Sampsa | Palaute
Pakilan seurakunta

Tanja Bergin juhlat olivat ihan Tanjan näköiset

Pakilan seurakunta

09.10.2023, 15:32 /  päivitetty 09.10.2023, 15:33
Sunnuntaina 8.10. vietettiin Hyvän Paimenen kirkolla Tanja Bergin läksiäisiä, päivä osui sopivasti Tanjan 65-vuotispäiväksi.
Tanja Berg kastepuun edessä, taustalla valkoinen seinä, jolla sininen taulu.

Tanja Berg

Tanja Berg oli kahden pienen lapsen äiti kun hänet kutsuttiin töihin lastenohjaajaksi Itä-Pakilan seurakuntakodille. Pitkä lähes 40 vuoden ura Pakilan seurakunnassa alkoi silloin.

Työt tuntuivat omalta ja niitä riitti, työsuhdetta jatkettiin ja Tanjan roolia kehitettiin jatkuvasti. Sitten jo kolmen lapsen äiti suoritti työnsä ohella lapsi- ja perhetyön tutkinnon, sosionomi-diakonin tutkinnon, johtamisen erikoisammattitutkinnon, tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon ja nyt viimeiseksi toimiva työyhteisö - kouluttajan tutkinnon. Ja kaiken lisäksi hänestä tuli isoäiti!

Työ ja työyhteisö tuntuivat Tanjasta edelleen hyvältä – lapsenlapset ihan parhaalta!

Lokakuun alussa Tanja jäi eläkkeelle ja jätti jäljessään seurakuntaamme ja työyhteisöön suuren aukon.

Tanja on työssään kehittänyt pääsiäisvaelluksia, pääsiäisyön ateriaa, kirkon koristelua eri juhla-aikoina, päiväkerhoa, isovanhempi lapsenlapsi -kerhoa, vapaaehtoistyötä, perhetyötä ja vaikka mitä!

Tanja on kohtaamisen ammattilainen: missä tahansa hän liikkuu, hän tapaa aina ihmisiä, joiden kanssa syntyy keskusteluja ja ystävyyssuhteita.

Työyhteisössä hän oli se, jolla riitti aina aikaa kuunnella, aikaa antaa neuvoja, aikaa ohjata oikeaan suuntaan, aikaa inspiroida ja innostaa.

Yhteistyökumppanien kanssa Tanja kehitteli jatkuvasti projekteja ja uusia toimintamuotoja. Juuri yhdessä tekeminen onkin Tanjan mielestä se tärkein asia: "En ole koskaan tehnyt mitään yksin, vaan aina yhteistyössä muiden kanssa ja se on ollut hyvin palkitsevaa."

Kesämatkoillaan Tanja löysi kerran metsästä kaatuneen puun. Käski pysäyttää auton ja meni tutkimaan puuta tarkemmin. Tanja otti puun mukaansa ja veisteli siitä kuoren pois sekä teetätti puuhun metallijalan. Puuta kutsutaan nyttemmin Pakilan seurakunnassa kastepuuksi ja sen paikka on Hyvän Paimenen kirkon aulassa.

Kiitos Tanja.