17.06. Onneksi olkoon: Urho | Palaute
Pakilan seurakunta

”Menetyksen kanssa oppii elämään” – Eva-Riitta Siitonen saarnaa lapsensa menettäneiden messussa Tuomiokirkon kryptassa 23.9. klo 18

27.08.2020, 12:08 /  päivitetty 20.01.2021, 14:03
Messu on syntynyt siitä ajatuksesta, että lapsensa menettänyt vanhempi kantaa surua mukanaan koko elämänsä ajan. Suru muuttaa muotoaan, mutta ei koskaan katoa.
Teksissä tulee Suru sisälläni ja sen taustalla näkyy vaaleita höyneniä

Lapsensa menettäneiden messussa saa surra menetystä, josta on aikaa vain aivan vähän tai surua, joka on kulkenut mukana jo vuosikymmeniä.

Lapsen kuolema on voinut tulla yllättäen tai sitä on saattanut edeltää pitkä luopumisen aika. Lapsi on myös saattanut kuolla jo ennen syntymäänsä. Messu on tarkoitettu kaikenlaisen surun kanssa eläville.

Kaipauksen kohteena oleva lapsi on saattanut kuolla myös keskellä aikuisuuden ruuhkavuosiaan, kuten ylipormestari Eva-Riitta Siitosen tyttärelle kävi.

Messussa saarnan pitävä Siitonen puhuu saarnassaan selviämisestä.

- Menetyksen kanssa oppii elämään, hän lohduttaa.

Kryptaan on rakennettu messun ajaksi rukousalttareita, joille voi jättää esirukouspyyntöjä. Niiden puolesta rukoillaan joko messun aikana tai seurakunnan rukouspiireissä.

Messun toimittavat pastorit Monica Heikel-Nyberg ja Anna-Maija Viljanen-Pihkala. Messu toimitaan kaksikielisenä, suomeksi ja ruotsiksi. Musiikista vastaa kanttori Anna Pulli-Huomo. Saarnan pitää Eva-Riitta Siitonen.

Messun jälkeen on kahvihetki, jonka lomassa voi keskustella muiden lapsensa menettäneiden ja seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Kuolleiden lasten muistopäivää on vietetty Suomessa syyskuun 23. päivänä vuodesta 2010 lähtien.

Lapsensa menettäneiden messu ke 23.9. klo 18 Helsingin tuomiokirkon kryptassa.

Seuraamme koronatilannetta ja noudatamme viranomaisten ohjeistuksia. Niiden mukaan voimme ottaa Kryptaan enintään 50 ihmistä.

Eva-Riitta Siitosen saarna videoidaan. Se on myöhemmin katsottavissa Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla.