21.05. Onneksi olkoon: Konsta, Kosti, Konstantin | Palaute
Pakilan seurakunta

Luomakunnan sunnuntain messu Hyvän Paimenen kirkolla

Pakilan seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli26.05.2024 klo 11:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliHyvän Paimenen kirkko, Palosuontie 1, 00660 Helsinki

Ympäristöpäivän, luomakunnan ja suvivirren sunnuntain messu. Keittolounaalla haastateltavana kansanedustaja Pekka Haavisto.

  • Jouni Pirttijärvi on liturgi
  • Tiia Valve-Tuovinen avustaa
  • Ari Häyrinen on kanttori
  • Musiikissa mukana laulajapianisti Susanna Eronen
Kolehti kerätään luonnononnettomuuksien tai poliittisten levottomuuksien vuoksi kotinsa jättäneiden pakolaisten hyväksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. Suvivirren sunnuntaina veisataan toki myös suvivirttä! Messu on osa kirkolla vietettävää ympäristöpäivää.

Messun jälkeen keittolounas ja kahvit. Haastatteluvieraana kansanedustaja Pekka Haavisto. Häntä haastattelee Raimo Päiväläinen.

Lapsille kirkon pihalla kukkien siemenien istutusta. Iltapäivällä hyväntekeväisyyskonsertti klo 16.

Lounasmaksulla ja konsertin käsiohjelmamaksulla kerätään varoja Suomen luonnonsuojeluliitolle.


Salattu Jumala

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.

Liturginen väri valkoinen, kuusi alttarikynttilää.

Järjestäjä: Pakilan seurakunta
Yhteyshenkilö: Tiia Valve-Tuovinen
Puhelin: 050 401 6173
Sähköposti: pakila.srk@evl.fi