07.12. Onneksi olkoon: Sampsa | Palaute
Paavalin seurakunta

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Paavalin seurakunta

19.01.2021, 11:50 /  päivitetty 20.01.2021, 14:51

Voit lahjoittaa jo nyt

Vuoden 2021 keräyksen kampanja-aika alkaa 7.2.2021, mutta keräyslupa on aina voimassa, joten ikäihmisten hyväksi tehtävään työhön voi lahjoittaa jo nyt.

Pääset lahjoittamaan tästä linkistä

Yhteisvastuulahjoitus

Voit myös lahjoittaa käyttäen Mobilepayta

Mobilepay: 88663

Vuonna 2021 Yhteisvastuukeräyksellä autetaan vaikeuksissa olevia ikäihmisiä

Kuva: Jukka Granström

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla.

”Elämässä tulee eteen sairauksia, työttömyyttä ja yllättäviä elämänkäänteitä. Sairauskierre apteekkilaskuineen saattaa suistaa velkakierteeseen. Työelämäaikaan otettuja lainoja onkin vaikea hoitaa, jos työura katkeaa ennenaikaisesti”, toteaa Yhteisvastuukeräyksen esimiespiispa Matti Repo.

Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Eläkeiän köyhyyden merkittäviä tekijöitä voivat olla työelämän ulkopuolelle jääminen, kotiäitiys, työkyvyttömyys, pitkäaikaistyöttömyys, pienipalkkaisuus, sairaudet – tai näiden kaikkien yhdistelmä. Listalle kuuluvat myös kallis asuminen, peritty huono-osaisuus, mielenterveyden ongelmat sekä monet yllättävät tekijät.

Avullasi on suuri merkitys

Tule mukaan tekemään hyviä töitä. Voit olla mukana juuri sinun näköiselläsi tavalla. Alla olevasta linkistä voit tutustua, miten voi osallistua Yhteisvastuukeräykseen

Osallistu

Lue Yhteisvastuukeräyksen esite

Yhteisvastuuesite 2021

#enitenyllättiköyhyys #yhteisvastuu2021